Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Purkua ja paalutusta – Ojakkalan päiväkoti joutuu aloittamaan syyskauden evakossa

Ojakkalan päiväkodin toiminta ei käynnisty kesätauon jälkeen maanantaina nykyisissä tiloissa. Sen sijaan Ojakkalan päiväkodin viidestä ryhmästä kaksi siirtyy Annantien perhetuvan tiloihin Nummelaan, kaksi Metsäpolun päiväkotiin kirkonkylään ja yhdestä ryhmästä siirtyvät Nummelaan Kuoppanummen päiväkotiin ne lapset, joilla ei ole sisaruksia Ojakkalan päiväkodin muissa ryhmissä.

Vihdin kunnan tekninen johtaja Matti Kokkinen kertoo, että väliaikaiseen evakkoon syynä on ilmanvaihtokoneiden ja lämmitysjärjestelmän pysäyttäminen Ojakkalan päiväkodissa. Ilman ilmanvaihtoa ja lämmitystä ei päiväkodissa voida toimia. Nämä järjestelmät puolestaan on jouduttu sulkemaan rakennustöiden takia.

Ojakkalan päiväkoti ja koulu on Kokkisen mukaan rakennettu savimaalle eli ”pehmeälle pohjalle”.

– Toisessa päässä rakennusta on ollut painumista. Joskus nämä pysähtyvät itsestään, mutta Ojakkalassa näin ei ole käynyt. Käynnissä olevilla korjaustöillä painuminen pysäytetään.

Niinpä Ojakkalassa puretaan koulun ja päiväkodin yhdistävä huoltokäytävä ja kiinteistön pohjarakenteisiin tehdään korjauksia: huoltokäytävän alle lisätään paalutus, joka menee peruskallioon saakka. Paalutuksella rakennus saadaan tuettua niin, ettei painumista enää pääse tapahtumaan.

Matti Kokkinen kertoo, että työt oli tarkoitus saada päiväkodin kesätauon aikana niin pitkälle, että päiväkoti olisi voinut avautua elokuun alussa.

– Tavoittelimme sitä, että työmaa olisi pystytty rajaamaan niin, että päiväkoti olisi voinut toimia heti kesätauon jälkeen.

Nyt Kokkinen ei uskalla antaa lupausta siitä, koska päiväkotilaiset pääsevät palaamaan rakennukseen. Hän kuitenkin toivoo, että mahdollisimman pian.

– Työt etenevät hyvin.

Koko korjaus- ja rakennusurakan on tarkoitus valmistua vuoden loppuun mennessä. Yhdyskäytävän purkamisen jälkeen se rakennetaan uudelleen. Lisäksi piharakennetta kevennetään.

– Rakennusta tuetaan porapaaluilla ja täytöissä kevennysmateriaalina käytetään vaahtolasia. Näillä toimilla vähennetään huonosti kantavaan maapohjaan kohdistuvaa kuormaa, Kokkinen selittää.

Kunnan talousjohtaja Henri Seppänen kertoo, että Ojakkalan päiväkoti- ja koulurakennuksen korjauksiin on varattu tälle vuodelle Vihdin kunnan budjettiin 800 000 euroa.

Ojakkalan koululaiset pääsevät aloittamaan koulun normaalisti omassa koulussaan vajaan kahden viikon päästä. Koulun toimintaan remontin pitäisi vaikuttaa vain sikäli, että koulun puolelle on siirretty jonkin verran päiväkodin tavaroita.