Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkonkylän urheilukenttä kunnostetaan: ”Saadaan kenttä, jolla kelpaa liikkua, peuhata ja pelata”

– Saadaan hyvä kenttä, jolla kelpaa liikkua, peuhata ja pelata, Vihdin kunnan tekninen johtaja Matti Kokkinen vakuuttaa kertoessaan kirkonkylän urheilukentän kunnostustöistä.

Kentän kunnostus aloitettiin juhannuksen jälkeen ja töitä riittää syyskuulle saakka. Kokkinen sanoo, että aikaa kuluu kentän laajuuden takia.

Pääasiallinen työ on kentän kuivatus.

– Kenttä on ollut tosi märkä. Vesi on seissyt siellä kuivallakin säällä, Kokkinen toteaa.

Hän kertoo, että kentän kuivatus uusitaan: hulevesiviemäröintiä on jo tehty pitkälle. Kentästä myös poistetaan pintakerroksia, ja kenttä muutetaan tekonurmikentäksi, joka soveltuu niin jalkapallon kuin pesäpallon pelaamiseenkin.

Urheilukentän kunnostus kuuluu yhtenä osana kirkonkylän campus-alueen rakentamiseen. Tähän kokonaisuuteen, kirkonkylän ranta-alueen tuntumaan on jo viime vuonna valmistunut Vihdin yhteiskoulun ja kirjaston käsittävä rakennus sekä liikuntahalli.

Kentän kunnostuksen lisäksi alueelle ollaan vielä tekemässä parkour- ja skeittipuistot. Näiden osalta Kokkinen uskoo rakennustöiden käynnistyvän vielä tämän vuoden puolella.

Kaikkiaan näihin liikuntapaikkoihin on budjetoitu 1,7 miljoonaa euroa. Urheilukentän osuus tästä on 660 000 euroa.