Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Padelin suosio on lisääntynyt” – valmentaja Ville Tuomi vieraili Nummelan uusilla ulkokentillä pitämässä padelin päiväleiriä

Ville Tuomi ottaa käteensä kasan tennispaloja Pajuniityn padelkentällä. Hän lyö niitä verkon toiselle puolelle ja hihkaisee aina kenelle neljästä treenaajasta pallo on tarkoitettu.

Tuomi on valmentanut päätyökseen tenniksenpelaajia viimeiset 12 vuotta. Padelvalmennukseen hän on käyttänyt viime aikoina päivän viikossa, mutta syyskuusta alkaen hän siirtyy päätoimiseksi padelin valmentajaksi. Hän valmentaa pääasiassa pääkaupunkiseudulla, Hyvinkäällä ja Tampereella.

– Padelin suosio on lisääntynyt tosi paljon ja samalla valmennuksen kysyntä on kasvanut, Tuomi toteaa.

Hän kertoo, että nyt pelaajat haluavat kehittää taitojaan – ja muutenkin kuin pelaamalla.

– Padel on helpompi peli aloittaa kuin tennis, squash tai sulkapallokaan, Tuomi arvioi. – Kuitenkin siitä löytyy aina haastetta.

Tuomi uskoo, että suosioon vaikuttaa myös se, että padelia pelataan nelinpelinä.

– Peli on mukava sosiaalinen tilanne, sanoo itse SM-tasolla padelia pelaava Tuomi.

Padel Vihdin Mia Pirttilä ja Maija Ylevä suitsuttavat Ville Tuomen valmennusta ja iloitsevat siitä, että mies saatiin Vihtiin pitämään päiväleiriä. Pirttilä huomauttaa, että uudelle ja pienelle seuralle ei ole itsestään selvää saada huippuvalmentajaa vieraakseen.

Padel Vihti -seura on perustettu vuosi sitten ja yritys loppuvuodesta.

– Sen jälkeen alettiin kunnan kanssa kartoittaa aluetta padelkentille.

Yritys rakensi kaksi ulkokenttää Etelä-Nummelan liikuntapuistoon, palloiluhallin viereen. Kesäkuun alussa kentät saatiin käyttöön.

Pirttilä ja Ylevä kertovat, että kunnalta on myös juuri saatu rakennuslupa ”mökille”, joka tehdään kenttien viereen. Rakennusta on tarkoitus käyttää varastona, mutta sen terassilla voi myös oleilla ja seurailla pelejä.

– Siinä on matala kynnys tutustua lajiin.

Padel Vihti järjestää toki lajikokeiluja, joihin vasta-alkajat ovat tervetulleita. Lisäksi padelia pääsee pelaamaan omatoimisestikin: yrityksen sivulta voi varata peliajan ja halutessaan myös välineet, jotka vuokraaja saa koodilla kentältä löytyvästä säilytyslaatikosta.

– Vihtiläiset ovat hyvin löytäneet lajin. Tänä kesänä toimintaan osallistuneiden määrä on suorastaan räjähtänyt, Ylevä ja Pirttilä kertovat ja sanovat, että noin 200 ihmistä on jo käynyt pelaamassa padelia uusilla kentillä.

– Kaikki ovat tervetulleita. Laji sopii melkein vauvasta vaariin, tämä on helppo liikuntamuoto, Ylevä sanoo ja kertoo, että pelaamista pystyy ulkokentillä jatkamaan pitkälle syksyyn, lumentuloon saakka. Ainoastaan kovat sateet estävät pelaamisen.

Vihdin mestaruuskilpailut järjestetään elokuun lopulla.