Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uudenmaan jenkkifutisjoukkue UNC murskasi pohjoisen miehet

Länsi-Uudenmaan pelaajista koostuva United Newland Crusaders avasi Amerikkalaisen jalkapallon I divisioonakauden murskavoitolla Rovaniemen Nordmenista lukemin 57–14 (50–0).

UNC ratkaisi pelin jo ensimmäisellä jaksolla. Sillä oli ensimmäisen neljänneksen jälkeen kasassa 28 pistettä. Toisella neljänneksellä UNC takoi 22 pistettä, rovaniemeläisten jäädessä pisteettä. Tauolle mentiin lukemissa 50–0.

Toisella jaksolla Rovaniemi pääsi hiukan peliin mukaan samalla kun UNC kierrätti pelaajia kentällä pelikokemusta hankkien.

Mitään toivoa kiristä ei kuitenkaan ollut. Nordmenin nuorella joukkueella pallo poltti liikaa käsissä ja isännät pystyivät katkaisemaan hyökkäykset nopeasti.

Rovaniemeläiset olivat aseettomia UNC:n hyökkäystä vastaan. Joukkueen uusi vahvistus keskushyökkääjä Raymond Sobowale ja laitahyökkääjä Julius Sarimo olivat ensimmäisen jakson tehomiehiä juoksumaaleillaan. Joukkueen hyökkäyspeli oli kokonaisuudessaan liikaa rovaniemeläisjoukkueelle.

Myös kotijoukkueen puolustus pelasi tehokkaasti.

Aleksi Riiheläinen pelasi erittäin hyvän pelin.

– Osasin odottaa hyökkäyksen linjan hyviä otteita. Se on tällä hetkellä ihan vaahteraliigatasoa, kertoi UNC:n päävalmentaja Marko Vartiainen.

Päävalmentaja oli joukkueeseensa tyytyväinen, vaikka muistutti, että kaikki virheet täytyy karsia pois.

– Meillä on nyt kova joukkue. Paljon edellisvuosia kovempi ja kokeneempi. Kaikki oli kysymysmerkkiä ennen avausta, sillä yhtään harjoitusmatsia emme ehtineet saada alle. Kolme hyvää treeniä antoi jotain merkkejä, mutta treenien vähäisyyteen nähden peli oli hyvin kypsää pelaamista. Pelasimme erittäin hyvin joukkueena, Vartiainen kiitteli.

Ensi lauantaina UNC matkustaa Poriin Bearseja vastaan. Voittoa haetaan kotimatkalle mukaan.

– Ikinä ei saa olla liian tyytyväinen. Peliä on parannettava ja jokainen peli täytyy pelata loppuun. Mitään ei ole sitä ennen voitettu, Vartiainen muistutti.