Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työllisyystilanne kohentunut hieman toukokuusta

Vihdin työttömyysaste oli kesäkuussa 12,9 prosenttia. Työttömiä työnhakijoita oli kaikkiaan 1882 vihtiläistä.

Työttömiä työnhakijoita oli nyt 745 enemmän kuin edellisvuoden kesäkuussa. Määrä on kuitenkin pienempi kuin koronatilanteen pahiten vaikuttaessa keväällä: sekä huhti- että toukokuussa työttömiä työnhakijoita oli Vihdissä yli 1900 ja työttömien osuus työvoimasta yli 13 prosenttia. Työttömyysaste on nyt siis laskenut puoli prosenttia toukokuun 13,4 prosentista.

Uudenmaan ely-keskuksen alueella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa 16,2 prosenttia.

Kuten Vihdissä, myös kaikissa muissa Uudenmaan kunnissa työttömien työnhakijoiden lukumäärä kasvoi tämän vuoden kesäkuussa edellisvuoden kesäkuuhun verrattuna. Uudenmaan ely-keskuksen kuntien alueella oli kesäkuun lopussa yhteensä 140 701 työtöntä työnhakijaa, mikä on lähes 65 000 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Työttömiä työnhakijoita oli kuitenkin vähemmän kuin toukokuussa. Koska työttömien määrä on kasvanut edelleen, johtuu väheneminen lomautettujen määrän vähenemisestä. Työttömistä työnhakijoista lomautettuja oli kesäkuussa reilu 46 000, mikä on lähes 16 000 henkeä vähemmän kuin kuukatta aiemmin toukokuussa.

Työttömyys on kasvanut kaikissa ammattiryhmissä Uudellamaalla kesäkuussa, mutta erityisesti kasvu on osunut palvelu- ja myyntityöhön.

Eniten työttömiä oli ammatteihin luokittelemattomien ammattiryhmässä. Ammattinimikkeistä erityisesti myyjiä, ravintola- ja suurtaloustyöntekijöitä sekä mainonnan ja markkinoinnin erityisasiantuntijoita oli vailla työtä.

Hyvin paljon edellisvuodesta on kasvanut alle 25-vuotiaiden työttömien määrä: tämän vuoden kesäkuun lopussa työttömiä työnhakijoita tässä ikäryhmässä oli yli 17 000 ja vuotta aiemmin alle 8 000. Vihdissäkin alle 25-vuotiaiden työttömien määrä on kasvanut tuntuvasti edellisvuodesta.

Uudenmaan alueella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa suurin Vantaalla (18 prosenttia), Helsingissä (17,6 prosenttia) ja Keravalla (16,2 prosenttia).

Paras tilanne oli Inkoossa, jossa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,2 prosenttia. Siuntiossa prosentti oli 10,5 ja Pornaisissa 11.

Vihdin naapurikunnista oli Espoossa ja Karkkilassa työttömyysaste kesäkuun lopussa 15,3 prosenttia kumpaisessakin. Kirkkonummella prosentti oli 13, Lohjalla 13,5 ja Nurmijärvellä 12,3.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.