Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

”Metsäala vaatii yllättävän paljon sosiaalisia taitoja” – Edvard Olin pitää kesätyönsä monipuolisuudesta Stora Enso Metsällä

Edessä siintää metsää sekä laakea, puuton alue, josta pilkistää pieniä, vihreitä taimia. Edvard Olin tiirailee aluetta metsänomistajan, Pekka Jokisen kanssa, jonka metsässä Olin on kesätyöhönsä kuuluen päässyt esimerkiksi tekemään metsänhoidon laatukontrollia ja kuviotarkastuksia.

– Tarkastuksia tehdään, että pysytään kartalla siitä mitä kasvaa missäkin ja missä kunnossa metsä on, Olin selventää.

Olin työskentelee oston ja metsänhoidon harjoittelijana puunhankinnassa Stora Enso Metsällä tämän kesän. Paikan hän sai keväällä kesätyörekrytoinnin kautta. Hän opiskelee Hämeenlinnan ammattikorkeakoulussa metsätalousinsinööriksi tarkoituksenaan valmistua vuoden kuluttua.

Normaalisti Olinin työpiste olisi Lohjan toimistolla, mutta nyt hän on työskennellyt pitkälti etänä ja maastossa Länsi-Uudenmaan alueella. Pesti on hänen ensimmäinen asiantuntijaharjoittelunsa ja se kestää toukokuun alusta elokuun loppuun. Olin kertoo saaneensa harjoittelijaksi paljon vastuuta, mistä hän on ollut positiivisesti yllättynyt.

– Oikeastaan niin kauan kun hommat hoituu, niin kukaan ei puutu siihen missä järjestyksessä ne tekee, Olin kertoo.

Hän kertoo pystyvänsä suunnittelemaan viikot melko itsenäisesti niin, että jos sää on hyvä, hän voi suunnata metsään, mutta jos sataa kaatamalla, hän voi tehdä paperihommia koneella.

– Sanoisin että parasta tässä on se, ettei mikään päivä ole samanlainen kuin edellinen, Olin tuumaa.

Metsäala on Olinin mukaan nyt kovassa nosteessa. Yksittäistä syytä hän ei osaa sanoa, mutta toteaa kuitenkin, että trendit vaikuttavat alaan paljon. Puulle on tullut enemmän tarvetta, kun muovin kulutusta yritetään vähentää ja puuta käytetäänkin nykyään vaikka mihin. Myös Jokinen mainitsee syyn, joka ei välttämättä heti tulisi ensimmäisenä mieleen.

– Sekin vaikuttaa paljon, että kaikki tilataan nykyään netistä. Pakkausmateriaaleiksi tehty kartonki vaatii paljon puuta, Jokinen selventää.

Metsätyökin vaatii Olinin mukaan yllättävän paljon sosiaalisia taitoja. Kaikki metsänomistajat ovat erilaisia, ja jokaisen omia toiveita pitää osata kuunnella. Jokinen on ollut Olinin työpanokseen tähän asti varsin tyytyväinen.

– Kyllähän Eetun pitää saada ehdottomasti tehdä sellaista työt,ä missä päästään ihmisten kanssa tekemisiin. Hän on tulevaisuuden tekijä, Jokinen kehuu Edvardia.