Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rataharjoitukset Marko Björsin tuomaroimana – Vesikansan Hevosystäville arvokasta oppia

Poikkeusolosuhteet mietityttivät Vesikansan Hevosystäviä: millä tavoin toteutetaan jo talvella, ennen koronaa, tehtyjä suunnitelmia.

Vesikansan Hevosystävät täyttää tänä vuonna 10 vuotta, ja tarkoitus oli järjestää erilaisia tapahtumia. Yksi niistä toteutettiinkin nyt Mirkun Tallilla: rataharjoitukset Marko Björsin tuomaroimana.

Marko Björs on kouluratsastaja ja ratsastusvalmentaja sekä korusuunnittelija. Hän toimii tällä hetkellä Suomen kouluratsastusmaajoukkueen valmentajana. Vuodesta 2012 lähtien hän on toiminut yrittäjänä Helsingissä Ruskeasuon ratsutallilla.

Ratsukko sai esittää oman ohjelmansa ja niitä nähtiikin Helppo A:sta raviohjelmaan. Esityksen jälkeen ratsukko sai konkreettista ohjausta ongelmakohtiin ja arviointipöytäkirjan.

Björs pyysi jokaista lukemaan pöytäkirjan tarkkaan. Arvostelun lähtökohtana ovat yleisvaikutelman neljä eri kohtaa: hevosen liikkeet, lennokkuus ja kuuliaisuus, ratsastajan osuus sekä kunkin arvostelukohdan tekninen suoritustapa. Björs puhuu rauhallisesti, selkeästi ja niin, että hevosystävät saivat myös paljon tietoa.

Arvokasta oppia ja kokemusta saivat kotiinviemisiksi Irene Kaukinen ja Fanni, Julia Hoffren ja Julinto, Buckshot M ja Lunia van Vitikkala, seuramestari Tuuli Lyytinen ja Peri-Ville, Minna Nordlund ja Kärrin Ruupertti, Anne Varjo ja Recent Shadow, Heta Karjalainen ja Taigu, Laura Moisio ja Oestbos Todo, Tiia Bäck ja Potter H, Taina Leppilahti ja Arin Pikku-Myy, Taru Suldatkin ja Osmunda K sekä Hanna Pohjala ja Skyfall Guy.

Osallistujia olisi ollut enemmänkin, mutta osallistujamäärä oli rajattu, jotta päivästä ei tulisi liian pitkä.

Sää suosi rataharjoituksia uskomattomasti. Lauantai-illan talkoissa puuhattiin porukalla rankkasateessa ja ratsastuskenttä oli veden peitossa. Epätoivo oli lähellä ja järjestäjät pohtivat jo eri vaihtoehtoja, miten tilaisuus voitaisiin järjestää.

Aamulla kenttä oli kuitenkin melkein kuiva ja aurinko paistoi koko päivän. Kun viimeiset buffetin makkarat sekä mansikka-brie-croissantit oli syöty ja kenttä siivottu, alkoi jälleen sataa kaatamalla.

Tilaisuus oli niin onnistunut, että Vensyjä pyydettiin järjestämään uusi samanlainen tilaisuus – ja järjestetäänkin. Seuraava tapahtuma on mahdollinen Match Show syyskuussa.

Mirjami Lottanen-Tolvanen