Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Usein maalaukseni syntyvät hitaasti, kerroksittain" – Tapani Tammisen akryylimaalauksia on esillä kirjastossa

– En ajattele tyyliin liittyviä seikkoja vaan yhdistelen vapaasti kaikenlaista muotomaailmaa, jos se tuntuu toimivan ja sitä kautta syntyy jotain uutta, Tapani Tamminen sanoo.

Tamminen on taidemaalari, säveltäjä ja muusikko. Hänen taidettaan on ollut esillä 1960-luvulta lähtien sekä yhteis- että yksityisnäyttelyissä, esimerkiksi Galleria Pictorin näyttelyissä. Tammisen teoksia on myös useissa kokoelmissa.

Kirkonkylän kirjastoon hänet pyydettiin pitämään näyttelyä, jonka oli tarkoitus olla jo keväällä. Koronatilanteen vuoksi kirjasto oli kuitenkin suljettuna, joten näyttely siirtyi ja on esillä nyt heinäkuun ajan.

– Kirkonkylän kirjaston tilat ovat kaiken kaikkiaan aivan upeat, Tamminen sanoo ja lisää, että taiteilijana häntä ilahduttaa hyvä päivänvalo. Näyttelynsä kolmen työn hän sanoo kulkevan portaittain kohti ikkunaa – ikään kuin ne kulkisivat kohti valoa.

Tamminen kertoo kokeilleensa erilaisia teosten yhdistelmiä melko pitkään.

– Lopulta oikealle reunalle päätyi yksi työ, joka on parikymmentä vuotta vanha. Se täydensi näitä kahta.

Kaksi muuta akryylimaalausta ovat tuoreempia, mutta Tamminen kertoo niiden olleen tekeillä pitkään. Hän on tehnyt niitä välillä, välillä ne ovat olleet sivussa. Yhdestä näyttelyn maalauksesta hän kertoo ehtineensä jo miettiä, pitäisikö se heittää roskiin.

– Viime vuonna se kuitenkin ratkesi, Tamminen sanoo ja jatkaa: – Usein maalaukseni syntyvät hitaasti, kerroksittain.

Hän kertoo muutaman viime vuoden aikana tarkastelleensa paljon juuri keskeneräisiä maalauksiaan.

– Toki on uuttakin tekeillä, mutta olen nyt syventynyt paljon noihin vähän epämääräisiin, joista ei vielä oikein tiedä, ovatko lintuja vai kaloja.

– Olen ilolla ja innostuksella tehnyt. Nyt kannattaa tehdä, kun vielä pystyy, 83-vuotias taiteilija sanoo.

Tapani Tammisen akryylimaalauksia on esillä heinäkuun ajan Vihdin kirkonkylän kirjastossa (Nietoinkuja 1). Kirjasto on avoinna maanantaisin ja tiistaisin klo 13-19 ja keskiviikosta perjantaihin klo 11-16.