Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Nummelan Palloseuran T15-joukkueella on ollut vahva alku Liiga Etelässä

Nummelan Palloseuran tyttöjen T15-joukkue nousi tälle kaudelle ikäluokan korkeimmalle sarjatasolle, jota kutsutaan Liiga Eteläksi.

Koronan takia sarjakausi, kuten myös harjoittelu siirtyivät usealla kuukaudella, mutta viimein kesäkuun alusta päästiin tositoimiin.

Palloliiton ohjeita noudattaen pelaajat tekivät yksilötreeniä ja pitivät kunnosta kiinni valmennuksen laatimien suunnitelmien mukaan.

Joidenkin mielestä tämä ”treenikausi” oli raskaampi kuin mitä oli yhdessä tehty, koska juoksukilometrejä kertyi huomattavasti enemmän.

Kauteen valmistauduttiin pelaamalla viime kauden Suomen kakkosta, PKKU:ta vastaan.

Ottelu oli tasainen, mutta PKKU väänsi rutiinilla 1-4 voiton. Pääasia oli saada pelituntumaa ennen sarjakauden alkua.

Sarja alkoi 21.6. ottelulla MPS:ää vastaan. Ottelut ovat vuosien saatossa olleet tiukkoja ja vähämaalisia. Ottelu pelattiin Malmilla hyvin kuumissa olosuhteissa.

NuPS hallitsikin peliä alusta alkaen ja paikkoja luotiin useita saamatta palloa kuitenkaan maaliin.

Kuten monesti on todistettu, jos et itse tee maalia, vastustaja tekee ja näin tapahtui kaksi kertaa lyhyen ajan sisällä hyvinkin helpoista paikoista, jollaisia ei yleensä anneta vastustajalle.

Nämä tilanteet jäivätkin MPS:n ainokaisiksi ensimmäisellä puoliajalla.

Tyttöjen päät eivät tästä painuneet, vaan jatkettiin pelin vyöryttämistä vastustajan maalille. Tämä alkoi tuottaa tulosta 32 minuutin kohdalla, kun Mimmi Ruuskanen kavensi 2-1 ja Sissi Korte tasoitti maalinedustilanteesta juuri ennen puoliaikaa.

Toisella jaksolla hyvistä tilanteista huolimatta palloa ei meinattu saada maaliin millään. Viimein kuusi minuuttia ennen loppua Wiona Nokio pääsi laukomaan vastustajan purkupallon maalivahdin yli vieden NuPSin 2-3 johtoon. Pisteet Nummelaan.

Kesäkuun 28. päivänä vastassa oli Ilves Tampereella, jonne matkattiin edellisvuoden kokemuksista oppineena hyvissä ajoin jo kaksi tuntia ennen ottelua, jotta matkajäykkyys saatiin varmasti pois kropasta. Keli oli taas helteinen.

Muutamat loukkaantumiset ja pakolliset poissaolot verottivat myös pelaajarinkiä, joten tiedossa oli hikinen päivä.

Tällä kertaa NuPS oli terävä alusta asti ja menikin 0-1 johtoon kolmen minuutin pelin jälkeen Wilma Nokion maalilla.

Hyvästä alusta huolimatta peliä ei meinattu saada kontrolliin, maalipaikkoja syntyi molempiin päihin liukuhihnalta. Taisi olla vähän liikaakin energiaa alussa.

Paremmalla viimeistelyllä peli olisi voinut helposti olla 0-3 ensimmäisen 20 minuutin jälkeen, mutta kuten edellisessäkin pelissä, jos ei tehdä itse niin vastustaja tekee.

Sitten 30 minuutin kohdalla NuPSille tuli musta hetki pelissä, ja vastustaja pääsi rokottamaan kahdesti kolmen minuutin sisään ja vielä kertaalleen ensimmäisen puoliajan lopussa.

Tauolle mentiin 3-1 tappiolla, vaikka maalipaikkojen perusteella olisi voinut tilanne olla toisinpäin.

Valmennus loi tauolla uskoa pelaajiin ja jatkettiin samaa aktiivista pelaamista. 52 minuutin kohdalla Emilia Dannbäck avasi maaliltaan Enni Saarnin suoraan läpiajoon, joka sijoitti pallon tarkasti etukulmaan.

Kahdeksan minuuttia myöhemmin Wilma Nokion syötöstä Wiona Nokio pääsi vasemmalta läpi tasoittaen pelin tarkalla sijoituksella etukulmaan.

Pelin 66. minuutilla Wilma Nokio syöttää jälleen ja Enni Saarni vei NuPSin toisen kerran ottelussa johtoon tarkalla vasemman jalan laukauksella takakulmaan.

Loppulukemat 3-5 ampui Mimmi Ruuskanen boksin ulkopuolelta lähteneellä komealla laukauksella Milla Kivelän syötöstä.

NuPS on kahden pelatun kierroksen jälkeen Liigassa HJK:n jälkeen toisena puhtaalla pelillä.

Tästä on hyvä lähteä seuraavaan otteluun 5.7. PKKU:ta vastaan Tuusulassa, jonka jälkeen on parin viikon tauko ennen HJK-ottelua.