Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rosk´n Roll tulee kylään – jätehuoltoyhtiön kesäkiertue alkaa keskiviikkona Vihdistä

Paikallisen jätehuoltoyhtiö Rosk’n Rollin ympäristökouluttajat ja jäteneuvojat käyvät normaalisti jatkuvasti kertomassa lajittelusta esimerkiksi kouluissa ja erilaisissa tapahtumissa.

Tänä keväänä nämä neuvontatilaisuudet ovat olosuhteiden pakosta olleet tauolla.

Nyt jäteneuvojat pääsevät jälleen kohtaamaan asiakkaita, kun Rosk’n Roll toteuttaa ensimmäistä kertaa jäteneuvonnan kesäkiertueen kauppojen yhteydessä kaikissa toimialueensa 12 kunnassa.

Kierros alkaa keskiviikkona 1.7. Vihdin kirkonkylästä, jossa jätehuoltoneuvojat ovat tavattavissa K-Supermarketin pihassa klo 11-15.

Perjantaina 3.7. kiertue on Nummelassa Prisman pihassa klo 13-17.

- Idea jäteneuvonnan kesäkiertueeseen lähti siitä, että haluamme kohdata ihmisiä siellä missä he luonnollisesti liikkuvat – eli oman tai mökkikylänsä kaupoissa, kertoo Rosk’n Rollin yhteyspäällikkö Seija Päivänsalo-Nykänen yhtiön tiedotteessa.

– Näin tavoitamme mahdollisesti heitäkin, jotka eivät aktiivisesti itse etsi tietoa lajittelusta ja jäteasioista, mutta jotka ovat kuitenkin kiinnostuneita ja vastaanottavaisia tällaiselle informaatiolle

Jäteneuvojat pystyttävät kiertueella neuvontapisteensä kauppojen ulkopuolelle niin kaupungeissa kuin pienemmissä kylissäkin.

Tarjolla on lajitteluoppia sekä ratkaisuja ja vinkkejä arjen jätepulmiin. Ja pääseepä pisteellä pyöräyttämään onnenpyörääkin.

Kiertueen teemana on muovin kierrätys, mutta yhtä lailla opastetaan muidenkin jätelajien osalta.

– Näin kesäaikaan kaivataan usein myös tietoa esimerkiksi remontti- ja puutarhajätteiden tai vaikkapa moottoripyörän huollossa syntyvän jätteen lajittelusta ja vastaanotosta. Meidän jäteneuvojamme auttavat ja etsivät vastauksia erilaisiin jätepulmiin, jatkaa Päivänsalo-Nykänen.

Jäteneuvonnan kesäkiertue käynnistyy 1.7. Vihdistä ja päättyy 14.8. Karkkilaan. Tällä välillä kiertue pysähtyy myös Hangossa, Raaseporissa, Inkoossa, Siuntiossa, Lohjalla, Sipoossa, Pornaisissa, Askolassa, Porvoossa ja Loviisassa. Kaikissa kunnissa viivytään vähintään kaksi päivää.

- Iloksemme Osuuskauppa Varuboden-Oslassa, Suur-Seudun Osuuskaupassa ja paikallisissa K-kaupoissa suhtauduttiin heti ensimmäisistä yhteydenotoista alkaen asiamme positiivisesti. Sen ansiosta kiertueemme kattaa koko toimialueemme vastuullisuusyhteistyön merkeissä, kiittää Päivänsalo-Nykänen.

Kiertue kustannetaan jätehuollon perusmaksulla ja se toteuttaa kunnallisen jätehuoltoyhtiön lakisääteistä tehtävää jäteneuvonnan antamisesta.