Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesämusiikkia-konsertissa Vihdin kirkossa esiintyy torstaina Elina Valkea

Torstaina 25.6. Kesämusiikkia -konsertissa päästään Vihdin kirkossa nauttimaan pop-artisti Elina Valkean musiikista.

Konsertissa kuullaan myös Elina Alavillamon ja Esa Alavillamon musiikkia yhtyeeltä CoreBaroque.

Elina Alavillamo on vihtiläinen laulaja, lauluntekijä, muusikko ja erityisnuorisotyössä pitkän uran tehnyt musiikkipedagogi.

Hän aloitti musiikillisen tiensä lapsena lauluja keksimällä ja etsimällä korvakuulolla säveliä eteen sattuneista soittimista.

Klassisen pianonsoiton peruskoulutuksen hän suoritti Kirkkonummen musiikkiopistossa. Musiikkiopinnot jatkuivat aikuisiällä yksityisinä piano- ja lauluopintoina sekä Jyväskylän yliopistossa josta, Elina Alavillamo on valmistunut musiikkikasvatuksen maisteriksi.

Musiikin opettajan töitä Elina Alavillamo on tehnyt Vihdissä Kuoppanummen koululla, Vihdin lukiolla, Vuorelan koulukodissa sekä yksityisesti.

Hänen omaa musiikkia on kuultu useissa bändikokoonpanoissa. Hän on kirjoittanut lauluja sekä suomeksi että englanniksi.

Viime vuosina musiikintekijä on julkaissut suomenkielistä musiikkia

sooloartistina nimellä Elina Valkea.

Musiikki ja lauluntekeminen ovat muuttuneet vähitellen harrastuksesta ammatiksi.

Viimeisimmät määrätietoiset askeleet ammattimaiseen lauluntekemiseen olivat ammatilliset lauluntekijäopinnot Pop&Jazz -konservatoriossa 2018-2020. Uutena haaveena on saada kirjoittaa lauluja myös muille artisteille.

Elina Valkea julkaisi ensimmäisen kappaletrilogiansa vuosien 2018-2019 aikana ja valmistelee parhaillaan uutta musiikkia julkaistavaksi.

Elina Valkean säveltämä ja sanoittama "Allegoria" on ollut usean vuoden soitossa mm. Yle Radio Suomen taajuuksilla.

"Suru on mun laiva" päätyi Pekka Kainuulaisen keväällä 2020 julkaistuun lastensuojelusta kertovaan lyhytelokuvaan Kohti rantaa.

Lauluntekijän ammatissa usko omiin kykyihin ja mahdollisuuksiin on välttämätön perusta.

Musiikin kenttä on alati muutoksessa ja ammattimainen musiikin tekeminen on monen osa-alueen taitamisen summa.

– Itsenäisenä omakustanneartistina laulun saattaminen kuulijoiden nautittavaksi on monivaiheinen ja pitkä prosessi. Sävellyksen ja sanoituksen valmiiksi hiominen voi kestää viikoista useampiin kuukausiin ja joskus vuosiin

– Sen jälkeen koittaa tuotantoprosessi, äänitys ja lopulta markkinointityö jotka kaikki ovat itsenäisesti musiikkia julkaisevan artistin vastuulla.

– Kuulijoilta saatu innostunut ja kannustava palaute auttaa jaksamaa tässä prosessissa. Radiosoittoon pääseminen ja keikkakutsut ovat myös merkittävä musiikin tekemisen moottori.

Elina Valkea eli Elina Alavillamo on aikaisemmin julkaissut musiikkia yhdessä miehensä Esa Alavillamon kanssa yhtyeellä CoreBaroque. Heillä on yhdessä myös covermusiikkia soittava kokoonpano Duo E. Alavillamo.