Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäkikotkan yllätysveto: Toni Nieminen on nyt kesän Vihdissä PuuhaParkin puistoisäntänä

– Tämä on mukava ulkotyö ja samalla täällä on aikaa miettiä omaa elämää. Tarvitsin hieman etäisyyttä.

Näin kertoo legendaarinen mäkikotka Toni Nieminen Vihdin Ojakkalassa PuuhaParkissa. Mies työskentelee tämän kesän elokuun puoliväliin asti PuuhaParkin puistoisäntänä. Hän viihdyttää yleisöä, opastaa kesätyöntekijöitä ja nostattaa koko paikan henkeä.

– Satun olemaan keskimääräistä sosiaalisempi ja puheliaampi tyyppi, nauraa Nieminen.

Vielä 1,5 kuukautta sitten ei Niemisellä ollut aavistustakaan siitä, että hän viettäisi kesän Vihdissä. Nieminen asui Oulussa yksinhuoltaja Anskun kanssa, kunnes äitienpäivänä Ansku pudotti eropommin.

- Se tuli ihan puskan takaa.

Nieminen ei halua puida eron syitä julkisuudessa.

Hyppäämisen ilo herää edelleen.

– Siinä on niin monta asiaa. Olisi vain kiva tietää mitä oikein tapahtui ja en nyt sitä täysin tiedä.

Suhde loppui ja asuntokin piti etsiä. Pari viikkoa myöhemmin vanha ystävä Sami Uotila soitti Vihdistä ja kysyi kiinnostaisiko PuuhaParkin puistoisännän työ.

– Olin Kemissä. Mietin kolme sekuntia ja sanoin "joo".

PuuhaParkia pyörittää Sami Uotilan veli Janne Uotila.

–  Kun Sami kysyi kiinnostaako Tonin palkkaaminen puistoisännäksi niin mietin kaksi sekuntia. Me tarvitaan puistoisäntää ja Tonilla on iso julkisuusarvo. Hän on mukava ja sporttinen kaveri.

Asiat tapahtuvat silloin kun ne tapahtuvat.

Niemiselle Vihti oli suhteen päättymisen jälkeen hyvä sauma selkiinnyttää ajatuksia. Ouluun ei Nieminen halunnut kesäksi jäädä.

Vihdissä Nieminen viihtyy. Hän asuu nyt kesän Sami Uotilan kotona.

- Paikka on tuttu kun olen ollut usein Samin luona kylässä. Hän on ystävä ja hieno tyyppi.

Toni Nieminen on tottunut olemaan iltapäivälehtien lööpeissä ja tuoretta eroakin on reposteltu reippaasti.

– Minulle on ollut julkisuudesta paljon hyötyä, sitä en kiistä. Se ei kuitenkaan tunnu hyvältä, että kirjoitetaan kipeistä asioista, jotka eivät muille kuulu ja joita en ole itsekään vielä työstänyt. Aina ei kirjoiteta tottakaan ja toki mietin, että omat lapsenikin lukevat niitä juttuja.

Niemisestä on netissä tullut julkista riistaa.

- On se outoa lukea jostain keskustelupalstoilta keskustelua siitä kuinka kauan Toni Niemisen pitäisi olla yksin. Ei sellaista voi sanoa, asiat tapahtuvat kun ne tapahtuvat.

Menet kuitenkin lukemaan niitä keskusteluja?

- Kyllähän minä menen.

PuuhaPark avattiin lauantaina 13.6. Toni Nieminen tuli Vihtiin runsaat kaksi viikkoa sitten ja hän on ollut täysillä mukana PuuhaParkin pystyttämisessä. Samalla Nieminen on oppinut tuntemaan viiden hehtaarin puiston kokonaan.

Toni Nieminen on töissä PuuhaParkissa elokuun puoliväliin asti. PuuhaPark ei takaa yleisölle, että hän on aina paikalla, sillä vapaapäivätkin on pidettävä. Pääsääntöisesti hän on kuitenkin puistossa ja jutella saa.

– Tämä on tosi hieno paikka.

Toni Nieminen työskenteli Oulussa asuntokauppiaana ja se työpaikka olisi syksyllä jäljellä. Mies ei kuitenkaan vielä tiedä mitä hän tekee.

– Nyt alkukesästä en viitsi sitä edes miettiä vaan keskityn tähän työhön.

Viime talvena Toni Nieminen ei hypännyt mäestä kertaakaan, mutta toissa talvena hän hyppäsi kahdesti Lahdessa.

– Kyllä se hyppäämisen ilo heräsi sieltä edelleen ja samoin kilpailuvietti. Se minulla on ollut kova aina. Enää en voi olla paras, mutta hyvä kuitenkin.

Nyt Nieminen on 2,5 kuukautta Vihdissä. Kannattaako vihtiläisten sinkkunaisten käydä kampaajalla, pistää huulipunaa ja tulla PuuhaParkiin?

– No PuuhaParkiin kannattaa aina tulla. Muusta en tiedä.