Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin kunta ei kehitä suurta ateriayksikköä – valmistuskeittiöiden uudistaminen aloitetaan vuonna 2022

Vihdin kunnan ateriapalveluiden kehittämisessä on laajan selvityksen perusteella päädytty ratkaisuun, jossa ateriapalvelu järjestetään nykyisen aluekeittiöihin ja palvelukeittiöihin perustuvan järjestelmän mukaisesti ja suuren ateriayksikön suunnittelusta luovutaan.

Perusteluna on se, että on taloudellisesti edullisempaa saneerata nykyiset valmistuskeittiöt kuin rakentaa uusi ateriayksikkö ja tehdä sen edellyttämät muutokset palvelukeittiöihin.

Nykyisen keittiömallin uudistustöiden kustannusarvio on tällä hetkellä 1,84 miljoonaa euroa. Ateriayksikköön siirtymisen kustannusarvio oli runsaat 5,4 miljoonaa euroa.

Valmistuskeittiöiden saneerausjärjestys on jo määritelty.

Tarkoituksenmukaiseksi on nähty saneeraustöiden aloittaminen Kuoppanummen valmistuskeittiöstä vuonna 2022.

Sen jälkeen uudistetaan Otalammen koulukeskuksen keittiö vuonna 2024 ja viimeisenä on vuorossa kirkonkylässä Vihkon keittiö vuonna 2026..

Keittiöselvitystä käsiteltiin kaavoitus- ja teknisessä lautakunnassa, joka antoi infra- ja tukipalvelukeskuksen tehtäväksi käynnistää Kuoppanummen valmistuskeittiön korjaussuunnittelu niin, että saneeraus voidaan toteuttaa vuonna 2022.

Vihdin kunnan ateriapalveluissa aluekeittiöt vastaavat ateriatuotannosta ja palvelukeittiöt aterioiden jakelusta.