Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

"Helminharjun alue on suunniteltu monipuoliseksi" – Otalammen Helminharjulle 38 uutta rakennuspaikkaa

– Vihdoinkin Helminharjun kaava on valmis, totesi Sari Metsäkivi (kesk.) Vihdin kunnanvaltuuston kokouksessa käyttämässään puheenvuorossa.

Valtuusto hyväksyi Otalammen pohjoisosaan sijoittuvan Helminharjun asemakaavan muutoksen ja asemakaavan, jolla Helminharjun alueelle muodostuu uusia tonttikatuja ja rakennuspaikkoja.

Uusia rakennuspaikkoja Helminharjuun tulee kaikkiaan 38. Näistä viisi on asuinpientalotontteja, joille voi rakentaa useamman asuinrakennuksen.

– Helminharjun alue on suunniteltu monipuoliseksi, ja oli viisasta kaavoittaa alueelle myös normaaleja omakotitontteja pienempiä tontteja sekä asuinpientalotontteja, joille voi rakentaa useamman asuintalon, Metsäkivi kiittää.

Hänestä on hyvä, että maaseutumaisellakin alueella on huomioitu muuttuneet asumistarpeet.

– Vaikka tähän kaavaan ei rivitaloja sisällykään, niitäkin soisi Otalammelle tulevaisuudessa rakennettavan. S-marketin ja suurikokoisen Otalampi-talon viereen kohoavat rivitalot sopivat yllättävänkin hyvin maisemaan ja monipuolistavat asumistarjontaa, vuokra-asuminenkin kiinnostaa.

Lasten määrä on laskenut huolestuttavasti.

Nyt vahvistettu asemakaava laajentaa Otalammen asemakaavoitettua aluetta pohjoiseen Helminharjun pientaloalueella.

Helminharjuun voi tulla kaikkiaan noin 200 uutta asukasta.

38 uuden rakennuspaikan lisäksi alueella on jo kolme rakennettua rakennuspaikkaa sekä yksi rakennuspaikka, jonka osalta asemaakaavaa muutettiin. Yhteensä kaava-alueella on siis 42 rakennuspaikkaa.

Asemakaavan toteutuksen ajoittamisessa on huomioitava palvelurakenteen kestävyys ja asemakaava onkin suunniteltu siten, että se on toteutettavissa osa-alue kerrallaan.

Helminharjun alueelle tulee myös runsaasti lähivirkistys- ja suojaviheralueita, yleisiä pysäköintialueita sekä palstaviljelyaluetta. Lähivirkistysalueille on osoitettu ohjeellisia puistopolkuja, leikkipaikka ja koirapuisto.

Sari Metsäkivi uskoo Helminharjun sysäävän vauhtia Otalammen kehitykseen ja lisäävän alueen kiinnostavuutta.

– Sen on pakko sysätä. Alkaa olla kiire, sillä esimerkiksi päiväkodin ja yhtenäiskoulun lasten määrä on laskenut huolestuttavasti, Metsäkivi huomauttaa ja harmittelee kaava-alueen pienentymistä alkuperäisestä.

Hän toivoo Helminharjun kaavan valmistumisen vauhdittavan myös joukkoliikenteen kehittämistä Otalammella.

Metsäkiven mielestä Otalammen kehitystyölle on hyvät lähtökohdat olemassa. Hän toivookin Helminharjun ja Otalammen muidenkin alueiden osalta oikea-aikaista markkinointia uusien asukkaiden saamiseksi.

– Otalampi on sekoitus historiaa, aktiivista vihtiläisyyttä monine seuroineen ja yhdistyksineen, yrittäjyyttä, ulko-opetusbrändiä ja Nuuksion ulkoilureittejä: juuri sellaista modernia maaseutua ja yhteisöllisyyttä, mitä moni kaupunkialueelta pois muuttava uudelta kotipaikaltaan etsii, Metsäkivi toteaa.