Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahvia ja tuolijumppaa – ViaDia Senioritalo avautui maanantaina

ViaDia Länsi-Uusimaan Senioritalo avasi ovensa maanantaina, pitkän odotuksen jälkeen. Talo on tarkoitettu senioreiden eli 63-vuotiaiden ja sitä vanhempien päivätoimintapaikaksi ja olohuoneeksi.

– Olemme kovasti odottaneet, että pääsemme avaamaan Senioritalon. Olisimme avanneet jo huhtikuussa, mutta koronatilanteen takia se ei onnistunut. Nyt olemme saaneet pitkän kevään aikaa suunnitella asiat kuntoon, projektipäällikkö Satu Kulta ViaDialta kertoo.

Senioritalon toimintaa suositellaan toistaiseksi vain riskiryhmiin kuulumattomille, vaikka Kulta kertookin, että turvallisuus on pyritty huomioimaan talolla mahdollisimman hyvin. Jo tuulikaapista saa käsihuuhdetta, turvaväleistä pidetään huolta, henkilökunnalla on käytössä kasvomaskit ja yhtä aikaa päästetään sisään enintään 30 senioria.

Tästä huolimatta Kulta uskoo, etteivät kaikki kävijät uskaltaudu talolle vielä ensimmäisinä päivinä. Hän sanoo, että tämä ei haittaa, koska ohjelmaakin käynnistellään talolla pikkuhiljaa.

– Meille on kertynyt laaja yhteistyöverkosto ja toimintaa tulee paljon, mutta enemmän sitten vasta syksystä alkaen.

Ensimmäiset säännöllisesti kokoontuvat kaksi kerhoa käynnistyvät ViaDia Senioritalolla kuitenkin jo tällä viikolla.

Tiistaisin kokoontuu käsityökerho, johon toivotetaan tervetulleeksi oman käsityön kanssa kaikki juttelusta ja käsitöistä kiinnostuneet. Keskiviikkoisin kokoontuu puolestaan Juttukaverit-ryhmä, joka on tarkoitettu erityisesti keskusteluseuraa ja mukavia hetkiä toisten kanssa kaipaaville.

Lisäksi talossa annetaan palveluohjausta tiistaisin ja torstaisin klo 12-13. Palveluohjauksessa saa tietoa erilaisista sosiaali- ja terveyspalveluista sekä arjen avuista kotiin.

Talolle voi myös tulla ihan vain oleilemaan: tapaamaan tuttuja, pelaamaan lautapelejä ja juomaan kahvia.

Talolla on pieni kahvila, jonka nimestä järjestettiin aiemmin kilpailu. Nimikilpailussa annettiin noin sata ehdotusta; voittajaksi talon työntekijät valitsivat Elmo Myllyojan ehdotuksen Kahvila Kardemummu.

Avajaispäivänä kävijöille tarjottiin pullakahvit. Lisäksi avajaisohjelmana oli tuolijumppa.

– Varsinaiset avajaisjuhlat järjestetään elokuussa, Satu Kulta kertoo ja sanoo päivämäärän tarkentuvan myöhemmin.

ViaDia Senioritalo tiedottaa toiminnastaan järjestöpalstalla, ViaDia Senioritalon Facebook-sivuilla ja ViaDia Länsi-Uusimaan kotisivuilla.

ViaDia Senioritalo sijaitsee Nummelan keskustassa Funkis-Auran talossa Asemantien ja Pilkkukujan kulmauksessa. Talo on avoinna arkisin klo 10-18 ja kahvio on auki klo 16 saakka.