Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maija Lassilan näyttely jatkuu – Galleria Pictor avaa ovensa yleisölle jälleen kesäkuun neljäntenä päivänä

Koronapandemian aiheuttaman poikkeustilan vuoksi maaliskuussa ovensa monien muiden gallerioiden ja yleisötilojen tapaan sulkenut Galleria Pictor avaa ovensa jälleen yleisölle 4. kesäkuuta klo 12.

Maaliskuussa avautunut Maija Lassilan näyttely jatkaa gallerian tiloissa 27.6. asti. Galleria on kiinni juhannusaaton ja -päivän 19. ja 20. kesäkuuta.

– Maalauksissani värien, materiaalien ja pintojen sekä abstraktion ja figuratiivisen jännitteillä muodostan rajoja ja ylitän niitä, Maija Lassila kertoo.

– Galleria Pictorin näyttelyn maalauksissa olen ammentanut länsimaisesta paratiisin ja yltäkylläisyyden ideasta, sekä toisaalta sen hetkellisyydestä.

– Kun jatkuva materiaalinen runsaus on ekologisen kriisin aikana kyseenalaistunut, maalauksen kautta yltäkylläisyyttä voi ajatella uudelleen.

– Kaikki on maalin todellisuudessa osa samanarvoista runsasta ainesta ja omanlaistaan, osin piiloon jäävää, järjestystä. Ihminen luopuu erillisyydestään ja kaikkivaltiudestaan, Maija Lassila kuvaa.

Maija Lassila valmistui Taideyliopiston Kuvataideakatemian maalaustaiteen koulutusohjelmasta kuvataiteen maisteriksi 2018.

Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin. Tämä on Lassilan viides yksityisnäyttely.

Maija Lassila on toiselta koulutukseltaan sosiaaliantropologi.