Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähiopetus alkaa torstaina – Nummelassa Kuoppanummen koululla suositaan opiskelua ulkona

Nummelan Kuoppanummen koulukeskuksen rehtori Markku Tolvanen laati alkuviikosta oppilaiden koteihin tiedotteen torstaina käynnistyvästä lähiopetuksesta.

– Odotamme oppilaidemme ja henkilökuntamme kohtaamista ilolla. Toivomme, että kotona kaikki on mennyt hyvin. Viime viikot olemme tehneet koululla suunnittelutyötä sen takaamiseksi, että kouluun paluu olisi mahdollisimman turvallinen covid-19 -epidemia huomioiden, Tolvanen evästää.

Opettaja ohjeistaa kouluun tuloa erityisesti keskiviikkona, viimeisenä etäopetuspäivänä, jolloin opettaja pyrkii tavoittamaan jokaisen oppilaan.

– Tämä tapahtuu pääosin luokan yhteisessä Meetissä. Opettaja kertoo keskiviikkona oppilaan kouluuntuloajan, -paikan ja lähijakson kotiluokan.

Kuoppanummen koulussa opettaja antaa lukujärjestyksen ensimmäisenä lähiopetuspäivänä, ja koulukuljetukset toteutuvat normaalin aikataulun mukaisesti

– Kevään jäljellä oleva lähiopetuksen jakso on tärkeä oppilaiden hyvinvoinnin ja sosiaalisten suhteiden näkökulmasta, Tolvanen evästä.

– Oppilaiden kanssa arvioidaan etäopetusjaksoa ja varataan yhteistä aikaa keskustelulle koulun muuttuneista toimintatavoista ja oppilaiden tuntemuksista. Vain erittäin painavasta syystä voidaan oppilaille pitää kokeita.

Rehtori tähdentää, että oppilaiden pitää noudattaa koulun antamia turvallisuusohjeita.

– Mikäli oppilas tarkoituksellisesti laiminlyö annettuja ohjeita voidaan hänen osallistuminen opetukseen evätä jäljellä olevan koulupäivän ajaksi.

Kevätjuhlaa Kuoppiksella vietetään lauantaina 30.5. luokittain ilman huoltajia tai läheisiä klo 9-10.30. Ruoka annostellaan oppilaille.

Koulun ohjeiden mukaan kouluun tulo, siirtymät, oppitunnit, välitunnit ja ruokailu vietetään omassa ryhmässä

Kouluun tulo tapahtuu osoitetulle piha-alueelle porrastetulla aikataululla, ja välitunnit vietetään osoitetulla piha-alueella porrastetusti.

Kutakin alakoululuokkaa ja erityisluokkaa opettaa kokonaan tai pääosin yksi opettaja. Yläkoululaiset opiskelevat pääsääntöisesti samassa luokkatilassa ja opettajat kiertävät ryhmästä toiseen lukujärjestyksen mukaisesti

Kuoppanummen kouluun saavutaan torstaina portaittain annettujen aikataulujen mukaan, ja välitunnit vietetään porrastaen oman opettajan valvonnassa. Koulu on myös varannut urheilukentän koulun käyttöön.

Ruokailu porrastetaan klo 9.45 – 12.30 useampaan pisteeseen, ja opiskelua ulkona suositaan.

Kuoppiksen 5. ja 6. luokat siirtyvät opiskelemaan loppukevääksi lukiolle, jossa heille on varattu oma käytävä ja väljät luokkahuoneet sekä oma piha-alue

Rehtori Markku Tolvasen kokoamien ohjeiden mukaan kädet tulee pestä aina sisälle tullessa, vessakäyntien yhteydessä, ruokailuun lähtiessä ja ennen kotiin lähtöä.

– Jokaisella lapsella tulee olla mukanaan taskuissa ja pulpetissa puhtaita nenäliinoja. Nenäliina heitetään roskiin heti käytön jälkeen ja kädet pestään.

Yhteisten välineiden käyttöä vältetään tai välineet puhdistetaan ennen ja jälkeen käytön.