Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallituksen höllennettyä korona-ajan rajoituksia pääsevät hartaasti odotetut kesälajit viimein käyntiin, joskin alkuun vielä pienellä teholla.

Läntisen Uudenmaan seurat ovat valmiita aloittamaan harjoitustoiminnan ja sarjakauden.

Lohjan Pallo aloittaa Lohjan ulkoliikuntapaikkojen avautuessa jalkapallojoukkueiden pienryhmäharjoittelun torstaina.

Harjoitukset aloitetaan vuoden 2007 -syntyneiden ja sitä vanhempien joukkueiden osalta maksimissaan kymmenen hengen pienryhmissä.

Kesäkuun alussa suunnitelmissa on myös nuorempien ikäluokkien harjoittelun aloittaminen.

– Meidän oli vedettävä raja johonkin ikäryhmään, että pystymme noudattamaan turvallisesti ohjeistuksia. Kyseessä on kuitenkin vain kaksi viikkoa, jonka jälkeen pääsemme laajentamaan harjoittelun, kertoi Lohjan Pallon puheenjohtaja Niko Laurikainen.

Vähintään kolme lenkkiä viikossa.

Jyri Niskanen

Palloliiton ohjeistukset pienryhmäharjoitteluun ovat vielä tiukat. Kahden metrin turvaväli on pidettävä koko ajan.

Palloa ei tule ottaa käsiin eikä koskea siihen päällä. Pienryhmissä keskitytään aluksi lähinnä yksilön pallon hallintaan.

LoPan miesten ja valtakunnallista ykköstä pelaavan poikien alle 20-vuotiaiden joukkueiden päävalmentaja Jan Pajunen toteaa, että vaikka etäisyyttä on pidettävä, on pienryhmätoiminta jo iso askel joukkuelajille.

– Pitkän etätreenaamisen jälkeen joukkueelle on iso asia päästä yhdessä jo samalle kentälle. Kahden metrin päästä erottaa kuitenkin sen kanssapelaajan hymyn, valmentaja totesi.

Nummelan Palloseuran pienryhmäharjoitukset starttaavat heti kun Vihdin kunnalta tulee lupa mennä kentille.

– Valmistelemme parhaillaan pienryhmäharjoituksia valmentajien avuksi, jotta turvallisuudesta pidetään kiinni, kertoo NuPSin valmennuspäällikkö Jan Nyberg.

Juniori- ja alueelliset sarjat ovat suunniteltu alkamaan 8.6 ja 13.6, joten valmistautumisaika jää vähäiseksi.

– Moneen asiaan odotamme vielä tarkempia ohjeita Palloliitolta, Nyberg kertoo.

Amerikkalaisen jalkapallon sarjojen odotetaan alkavan näillä näkymin elokuun alusta. Myös jenkkifutaajat aloittavat pienryhmäharjoittelun ulkokentillä ensi viikolla samoin turvallisuusohjeita noudattaen.

United Newland Crusadersin ja Lohja Lionessesin päävalmentaja Marko Vartiainen kertoo, että mikäli alle 50 hengen kokoontumisrajoitukset ovat voimassa vielä elokuussa joudutaan sarjat pelaamaan 9 vs 9 tai 7 vs-7 -pelitavalla, koska normaalisti jo yhden joukkueen pelaajia tulee olla vähintään 20 kentän laidalla varusteissa.

Katsojarajoituksiin Vartiaisella on tarjota ratkaisua oman lajin lisäksi myös muille alueen seuroille.

– Me olemme streamanneet jo viime kaudenkin omat pelit kanavallmme ja niin teemme nytkin. Katsojia on riittänyt normaalioloissakin verkon kautta.

– Olen ehdottanut käytäntöä muidenkin lajien käyttöön. Katsojat voisivat silloin seurata alueen urheilua tilanteesta riippumatta, Vartiainen kertoi.

Länsi-Uudenmaan Urheilijoilla peruuntui kesäkaudelta isoja tapahtumia koronaepidemian vuoksi. Seurassa elää nyt toivo, että esimerkiksi Lohja Junior Gamesit voitaisiin järjestää turvarajoitusten puitteissa karsituin lajimäärin.

– Se tietysti vaatisi sen, että tähän voitaisiin soveltaa alle 500 henkilön tapahtumarajoitusta. Silloin voisimme järjestää pienimuotoisemmat kisat. Se olisi seuralle tärkeää taloudellisestikin, pohti LUU:n puheenjohtaja Julius Westerberg.

Puheenjohtaja on iloinen, että seuran kilpaurheilijat pääsevät vähitellen lajitreenin pariin ja harjoittelemaan tiiviimmin yhdessä.

Voimisteluklubi Lohjan johtokunta piti torstai-iltana kokousta, jossa pyrittiin määrittelemään ensimmäiset stepit kohti kesäkuun alun sisäharjoittelua.

Toiminnanjohtaja Niina Vuorela toivoi ennen kokousta, että ulkona pidettävät kesäleiritkin saataisiin käyntiin.