Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etäopetus päättyy ensi viikon torstaina – Vihdissä saattaa tulla pieniä muutoksia opetuspaikkoihin

Hallitus päätti purkaa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteet terveysviranomaisten arvion pohjalta.

Lähiopetus alkaa Vihdissä torstaina 14.5. ja samalla etäopetus päättyy.

Lähiopetus on tarkoitus toteuttaa oppilaan omassa koulussa lukujärjestyksen mukaisesti.

Pieniä muutoksia saattaa tulla opetuspaikkoihin, ruokailuaikoihin ja -paikkoihin sekä yläkoulussa muun muassa valinnaisaineiden opettamisessa.

Vihdissä lukio jatkaa etäopetuksessa lukukauden loppuun. Lukion tiloja hyödynnetään perusopetuksessa, jotta opetusta voidaan järjestää riittävän väljästi.

Aluehallintovirasto antaa ohjeistuksen koulujen avaamisesta. Kuluvan viikon lopulla Vihdissä tehdään ohjeistuksen tultua koulukohtaista suunnitelmaa järjestelyistä.

Kunnan verkkosivuilla olevan tiedotteen mukaan tämän jälkeen koulut lähettävät koteihin Wilman kautta lisätietoa, miten opetus- ja kulttuuriministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja aluehallintoviraston ohjeet toteutetaan käytännössä Vihdin kouluissa.

Kotiin jäävä oppilas ei 14.5.-30.5. välisenä aikana enää saa etäopetusta.

Mikäli huoltaja päättää olla lähettämättä lasta lähiopetukseen epidemiasta johtuvasta syystä, arvioi hoitava lääkäri voiko lapsi, jolla tai jonka perheenjäsenellä on vaikea perussairaus tai joka tarvitsee säännöllistä puolustuskykyä lamaavaa lääkitystä, palata kouluun.

Poikkeuksellisesti perusopetuslain nojalla oppilaan opiskelu voidaan järjestää osittain toisin kuin perusopetuslaissa ja sen nojalla säädetään ja määrätään, jos se on perusteltua oppilaan terveydentilaan liittyvistä syistä.

Mikäli huoltaja päättää olla lähettämättä lastaan kouluun etäopetuksen päätyttyä joko näiden syiden, loman tai muun syyn vuoksi, on siitä tehtävä normaalien toimien mukaisesti poissaoloilmoitus/loman anominen Wilman välityksellä.

Anomukset lähetetään rehtorille mikäli vapautusta koulutyöstä haetaan yli viiden päivän ajaksi.

Myös koulujen iltapäivätoiminta käynnistyy 14.5. Siihen voivat osallistua ne, joille on paikka tälle lukuvuodelle myönnetty ja jotka eivät ole sitä irtisanoneet.

Kuoppanummen koulussa järjestettävä kehitysvammaisten aamuhoito ja iltapäivätoiminta Pätkis käynnistyvät 14.5. alkaen.

Mikäli lapsi ei osallistu kyseiseen toimintaan 14.5.-30.5.2020 välisenä aikana, ilmoitukset voi osoittaa Mikaela Palmenille, etunimi.sukunimi(at)vihti.fi.

Jos kuljetusten piirissä oppilas ei palaa lähiopetukseen tai muuten tarvitse hänelle myönnettyä koulukuljetusta 14.5. alkaen, siitä pitää ilmoittaa viimeistään 8.5. sähköpostilla kuljetusyksikköön: kuljetukset(at)vihti.fi