Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Volkswagenin sporttiauto Karmann Ghia Coupeen mahtuu nelihenkinen perhekin! – "Tätä yksilöä on hyvä, ja ennen kaikkea hauska ajaa"

Ylivoimaisin Classic VW Club Finland ry:n vetonaula yleisölle oli Wuosisatamarkkinoilla espoolaisen Juha Ristan omistama sporttiauto Volkswagen Karmann Ghia, Coupe, vuosimallia 1971.

Autoa omistaja ei ole näillä näkymin missään tapauksessa myymässä. Autoon muuten mahtui koko miehen nelihenkinen perhe lapsineenkin!

"Tämä yksilö on yksityisomistuksessa, ja sitä on hyvä, ja ennen kaikkea hauska ajaa", lukee auton omistajan, Ristan näyttelyesitteessä.

Coupe on bensiinikäyttöinen, 50 hevosvoimainen. Auto on tuotu Saksasta 2019 Suomeen, ja restauroitu täysin vuonna 2015. Se on rekisteröity museoautoksi. Malli on lanseerattu markkinoille 1955. Sitä tuotettiin vuoteen 1974 asti.

Auto on italialaisen Karmannin tekemä Volkswagenille. Auto on italialaisen Carrozzeria Ghian suunnittelema ja saksalaisen korivalmistaja Karmannin tekemä Volkswagenille.

Auto on käsityönä tehty, ja 185 ammattilaista tarvittiin tekemään pelkkä, saumaton kori. Auto pohjautuu lähes täysin VW Kuplan pohjalevyyn ja moottoriin.

Automalli oli erittäin suosittu, ja sitä tuotettiin avomalli mukaan lukien kaikkiaan 400 000 kappaletta. Näistä suurin osa vietiin Yhdysvaltoihin ja pääsääntöisesti Kaliforniaan.

Paikalla oli myös matkailuun tuunattuja Volkswagenin 1970 -luvun pakettiautoja ja toinen, keltainen VW -sporttimalli sekä kaksi kuplavolkkaria. Molemmilla kuplilla on vihtiläisomistajat.

Wuosisatamarkkinat pyysivät Classic VW Club Finland ry:n Classicit mukaan tapahtumaan, ja yhdistys tarttui ilomielin tilaisuuteen. Autoille oli varattu suuri parkkipaikka.

Classic VW Club Finland ry on nyt virallisesti rekisteröity vanhojen Volkswagen autojen harrastajille tarkoitettu clubi. Yhdistys toivottaa uudetkin jäsenet ilomielin tervetulleeksi mukaan toimintaansa.

– Meitä on tällä hetkellä noin 130 yhdistyksessä, kertoo vihtiläinen, kuplavolkkarin vuosimallia 1965 omistaja Kyösti Kontio Hän on myös Classic VW Club Finland ry:n varapuheenjohtaja.

– Se jäsenmäärä tulee paljolti siitä, ettei näitä kuplia enää ole kovin suurta määrää. Ja uusien kuplavolkkarimallien tuotantohan vastikään lopetettiin. Toivotaan, että niitä alettaisiin taas joskus valmistaa, Kontio miettii.

Lisää: Yhdistyksen viestintä hoidetaan pääasiassa sähköpostitse sekä sivuilla https://www.facebook.com/classicvwclubfinland/