Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden määrä on kasvanut siivousalalla – työvoimaa tulee etenkin Virosta

Kiinteistöjen siivous on edelleen suurin toimiala, jossa työskentelee ulkomaalaistaustaisia henkilöitä. Tilastokeskuksen työssäkäyntitilastosta selviää, että myös ulkomaalaistaustaistenosuus oli kasvanut seitsemän vuoden aikana kahdeksan prosenttiyksikköä.

Kiinteistöjen siivous on ollut ulkomaalaistaustaisen väestön yleisin toimiala vuodesta 2010, jolloin 19 prosenttia toimialalla työskentelevistä oli ulkomaalaistaustaisia. Seitsemän vuotta myöhemmin osuus oli lähes 27 prosenttia.

Tilastokeskuksen työssäkäyntitilaston mukaan kaksi vuotta sitten kiinteistöjen siivouksen toimialalla työskenteli 11 300 ulkomaalaistaustaista henkilöä. Siivousalalla työskentely on yleisempää niillä, jotka ovat olleet maassa vain vähän aikaa.

Viron kansalaiset olivat suurin ulkomaan kansalaisten ryhmä tällä toimialalla. Toisaalta työssäkäyvistä ulkomaisista kansalaisista Viro oli vuonna 2017 muutoinkin suurin kansalaisuusryhmä kaiken kaikkiaan.

Vuoden 2017 työssäkäyntitilasto kertoo myös, että myös rakentamisen toimialalla ulkomaalaistaustaisista Viro oli yleisin työllisten taustamaana.

Vielä vuosien 2007–2009 aikana ulkomaalaistaustaisten yleisin toimiala oli ravintolat ja vastaava ravitsemistoiminta. Edelleenkin toimiala on viiden kärjessä.

Korkea-asteen koulutus yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa yltää myös viiden kärkeen, mutta vain silloin, kun maassaoloaika on yhdestä kuuteen vuotta.