Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toiveena pieni talo lähellä palveluita? – Nummelan Sepänpihaa suunnitellaan napakalla aikataululla

Suurten tonttien kysyntä on hiipunut. Palveluiden lähellä asuminen on arvossaan. Uusia asumismuotoja kaivataan.

Muun muassa nämä asiat nousivat esiin Kuuma-kuntien toteuttamassa Asuminen 2040 -selvityksessä, jonka loppuraportti julkaistiin alkusyksystä. Vihti haluaa vastata huutoon ja tarjota muuttuneen kysynnän mukaisia asumisvaihtoehtoja.

–Kodin koko ei ole tulevaisuudessa se elämää määrittelevä tekijä, maankäyttöinsinööri Petra Ståhl sanoo ja toteaa: –Vihti haluaa olla aktiivinen innovaatioiden tuottaja asumisen kentässä.

Ståhl uskoo, että Vihdin kokoisen kunnan on mahdollista olla ketterä ja vastata rohkeasti haasteisiin. Nummelan palveluiden tuntumaan ollaankin nyt suunnittelemassa pienten omakotitalojen ja yhtiömuotoisten pientalojen aluetta. Sepänpihan alueelle suunniteltavat omakotitontit ovat vihtiläisittäin poikkeuksellisen pienikokoisia: vain noin 400-600 neliömetrin suuruisia. Sitä kautta myös rakennusoikeus tonteille on pienehkö: rakennusoikeudeksi erillispientaloille on kaavailtu 100-120 kerrosneliömetriä.

Ståhl kertoo, että tavoitteena on asettaa alueen tontit haettavaksi jo tämän kevään aikana. Hakijoiksi odotetaan niin yksityisiä rakentajia, talotehtaita kuin rakennusliikkeitäkin.

–Tavoitteena on napakka aikataulu, Ståhl sanoo.

Sepänpihan asuinkohteita voisi mahdollisesti päästä toteuttamaan jo ensi syksystä alkaen. Vuoden 2020 kesällä Sepänpihaan toteutetuissa kohteissa järjestetään Kotinäyttely, jonka teemana on Pieni koti – iso elämä.

Hankkeesta järjestettiin keskiviikkona ensimmäinen yleisötilaisuus, joka toimi samalla kaavatyöhön liittyvänä kuulemistilaisuutena. Tilaisuudessa yleisöltä pyydettiin mielipiteitä suunnitelmista ja haastettiin muun muassa keksimään nimeä Sepänpihan poikki kulkevalle kadulle.