Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelanharjun kuntoradalle saadaan uusi valaistus ja tasaisempi pohja

Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi Vihdin kunnalle Nummelanharjun kuntoradan perusparannukseen 75 000 euroa. Vihtiläisille tuttu kuntorata saa uuden valaistuksen sekä tasaisemman sorapohjan.

– Eniten avustuksesta kuluu valaistusten uusimiseen. Tolpat ovat lahoja, eikä tekniikka ole tätä päivää, kertoo Vihdin kunnan liikuntapaikkamestari Tero Nevala

Valojen automatiikan on tarkoitus tunnistaa, miten paljon väkeä liikkuu radalla. Valot sammuvat tietyn ajan kuluttua.

– Kuntoradan pinta sorastetaan ja muokataan tasaiseksi niin, että siinä on mukavampi lenkkeillä, Nevala kertoo.

Kallistukset korjataan sorastamalla niin, että reitti on kauttaaltaan tasainen. Nyt kuntoradassa on monttuja ja reunat ovat paikoin korkeammalla kuin polun keskiosa. Osa reitistä otettiin käyttöön 1970-luvulla, jolloin useat kuntoreitin pohjat jäivät pahasti montulle.

– Keskitymme ensisijaisesti Nummelanharjun koulun puoleiseen reittiin. Lentokentän puoli kunnostetaan vain, jos rahaa jää, Nevala lisää.

Avustuksen myöntämisen peruste oli muun muassa se, että liikuntapaikka palvelee laajoja käyttäjäryhmiä ja on ensisijaisesti kunnan omistama. Erityisesti lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksia on tarkoitus parantaa sekä lisätä olosuhteita terveyttä edistävän liikunnan harrastamiseen.

Aluehallintovirastolta haettiin avustusta kaiken kaikkiaan 57 hankkeelle, joista 43 sai avustuksen.

Yksi ahkerasti Nummelanharjun kuntorataa käyttävistä on vihtiläinen Sirpa Helislahti, joka on aamulenkillä cockerspanieleiden Fannin ja Paavon kanssa.

– Lentokentän puoleinen reitti on loistava minulle, koska en juuri juokse. Reitti on sopivan pitkä ja koirien kanssa mukava käydä, Helislahti kertoo.

Juuret, kivet ja kannot eivät koiranulkoiluttajaa haittaa, ja Helislahti kiertääkin usein tarkoituksella kuntoreitin laitamia. Lenkkeilijöitäkin juoksee ohi joka aamu.

– Reitti on epätasainen ja etenkin tällä lentokentän puolella on paljon juuria, joihin voi kompastua. Lenkkeilijät varmasti kaipaisivat tasoitusta haastavimpiin kohtiin, Helislahti pohtii ja antaa täyden tuensa kunnostukselle.