Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskustelulinja ikäihmisille – Senioriluurin tavoitteena on lievittää yksinäisyyttä korona-aikana

Ikäihmisillä on kova tarve tulla kuulluksi. Tällaista viestiä projektipäällikkö Satu Kulta kertoo ViaDia Senioritalo -hankkeen saaneen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen kotihoidosta ja Vihdin seurakunnan diakoniatyöstä.

Koronavirustilanteen takia ViaDia Senioritalo ei vielä voi avautua suunnitelmien mukaan, mutta hankkeen työntekijät avasivat torstaina Senioriluurin lievittääkseen ikäihmisten yksinäisyyttä karanteeniaikana.

Senioriluurin numeroihin voi soittaa ihan vain jutellakseen, mutta asiointiapuakin annetaan resurssien mukaan.

Senioriluurin numerot ovat 050 3632156 ja 050 3654396, ja niissä vastataan maanantaista perjantaihin klo 10-14.

Ikäihminen voi halutessaan pyytää soittamaan takaisin, jolloin puhelusta ei synny hänelle laskua.

Puhelimia päivystää kaksi Senioritalon työntekijää, seniorityövastaava Tiina Martin ja toiminnanohjaaja Merja Keronen.

Mukana ringissä on myös kaksi vapaaehtoista. He neuvovat soittajan eteenpäin, jos ilmenee ohjauksen tai hoidon tarvetta. Senioriluuriin voi soittaa vaikka nimettömänäkin.

– Emme tule keräämään mitään yhteystietoja tai luo rekisteriä, Kulta kertoo. Hän sanoo, että puhelujen lukumäärä sekä soittajien sukupuoli ja ikä kirjataan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAa varten. Lisäksi tilastoidaan se, ohjataanko soittaja jonkun palvelun piiriin.