Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelastusarmeijan joulupataan rapsahti 100 000 euroa yhdeltä lahjoittajalta – "Pyöreä summa kauniimpi kuin tynkä"

Pelastusarmeijan Joulupata-keräys on saanut jättilahjoituksen yhdeltä lahjoittajalta.

Lahjoittaja antoi verkossa toimivaan joulupataan 100 000 euroa. Hän lahjoitti sen kahdessa erässä, joista toinen on 10 000 euroa ja toinen 90 000 euroa.

Suuremman summan yhteyteen hän on kirjoitti viestin: "pyöreä summa kauniimpi kuin tynkä".

Lahjoitus on tehty Komentokeskus.comin nettiin perustamassa joulupadassa. Se määrittelee itsensä Suomen johtavien sijoittajien palstaksi. Se toteaa myös, että "palsta on vuosien varrella vaihtanut nimeään, mutta aina on autettu oikeasti heikompiosaisia. Niin tänäkin vuonna".

Suurlahjoittaja esiintyy nimellä Käpysäkki.

Eräs Komentokeskus.comin sijoittajapalstalla itsekin kirjoittava henkilö tietää, että Käpysäkki on aiemminkin lahjoittanut suuria summia hyväntekeväisyyteen.

–  En kyllä tunne häntä, henkilö sanoo.

Nettiin voivat joulupadan perustaa niin yksityiset henkilöt kuin yhteisötkin, esimerkiksi työporukat tai urheiluseurat, kertoo Pelastusarmeijan markkinoinnista ja yritysyhteisötyöstä vastaava Anne Fredriksson

– Lahjoitukset netin kautta ovat lisääntyneet viime vuosina. Nettipadat on löydetty ja lahjoittajien määrä ja lahjoitetut summat ovat kasvaneet.

Fredriksson lisää, että yllättävän paljon lahjoituksia kertyy silti edelleen perinteisistä kaduilla olevista padoistakin.

Kaduilla padat ovat vain kymmenisen päivää kun taas nettipadat aukeavat jo marraskuussa.

Joulupata -keräyksen tavoite tänä vuonna on miljoona euroa. Viime vuonna kertyi 930 000 euroa.

100 000 euron lahjoitusta Fredriksson pitää hyvin poikkeuksellisena. Summat ovat yleensä paljon pienempiä. Esimerkiksi Komentokeskus.comin nettipadan muut lahjoitukset ovat kymppejä tai satasia.

Suurien lahjoitusten kohdalla Pelastusarmeija tekee varmistuksen.

– Yksittäisen suuren lahjoittajan kohdalla haluamme aina varmistaa lahjoituksen oikeellisuuden ja että se on niin tarkoitettu, Fredriksson sanoo.