Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Timo Soinin kimppuun hyökännyt mies toimi ilmeisesti hetken mielijohteesta

Soldiers of Odinin tunnuksia kantanut mies näyttäisi toimineen yksin.

Hallituksen hajoamisesta huolimatta ulkoministerin tehtäviä hoitava Timo Soini (sin.) joutui sunnuntaina hyökkäyksen kohteeksi Korson maalaismarkkinoilla Vantaalla. Poliisi tiedottaa Soldiers of Odin-ryhmän tunnuksia kantaneen hyökkääjän olevan vuonna 1967 syntynyt mies.

Poliisit saivat miehen hyökkäyksen estettyä ja epäilty tekijä saatiin pian poliisin haltuun.

Epäilty teki kiinnioton yhteydessä voimakasta vastarintaa, joten poliisi painoi hänet maahan väkivalloin.

Mies vietiin käsiraudoissa suoraan putkaan odottamaan asian selvitystyön valmistumista.

LUE MYÖS: Soldiers of Odin -yhdistyksen mukaan mies ei ole järjestönjäsen

Tapauksen tutkinta jatkuu tänään Itä-Uudenmaan poliisissa myös epäillyn tarkemmalla kuulustelulla. Poliisi tiedottaa tapauksesta lisää esitukinnan edettyä, jos jotain uutta ilmenee.

– Tapauksen tutkinta jatkuu Itä-Uudenmaan poliisissa ja tapausta tutkitaan pahoinpitelyn yrityksenä ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena, tutkintajohtaja Juha Springare kertoo.

– Tällä hetkellä poliisin tiedossa ei ole, että tapaukseen liittyisi erityistä suunnitelmallisuutta tai tekoon liittyisi muita henkilöitä.

Soldiers Of Odin ry on katupartiointiakin harjoittava yhdistys, joka on ilmoittanut haluavansa parantaa ihmisten turvallisuuden tunnetta puuttumalla tarvittaessa uhkaaviin tilanteisiin.