Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Komisario Palmusta tulossa uusi elokuva – Markus Selin iloitsee: "Saamme tuoda ikonisen Palmun nykyaikaiseen elokuvamaailmaan"

Solar Films on hankkinut oikeudet Komisario Palmu -elokuviin. Renny Harlin ohjaa sarjan ensimmäisen elokuvan, joka perustuu Mika Waltarin ennenjulkaisemattomaan käsikirjoitukseen.

Kyseessä on ensimmäinen Palmu-filmatisointi yli 50 vuoteen Matti Kassilan ohjausten jälkeen. Renny Harlin käsikirjoittaa elokuvan valkokankaalle yhdessä teatteriohjaaja ja kirjailija Joel Elstelän kanssa, joka on Komisario Palmu -hahmojen luojan, kirjailija Mika Waltarin tyttärenpoika ja edustaa samalla myös Waltarin perikuntaa.

Elokuvan suunniteltu ensi-ilta on vuonna 2023.

Solar Filmsin vihtiläinen Markus Selin iloitsee uudesta, kulttuurisesti merkittävästä yhteistyöstä ja sarjan ensimmäisestä, yleisölle uudesta elokuvasta.

– Olemme enemmän kuin iloisia saadessamme tuoda ikonisen Palmun nykyaikaiseen elokuvamaailmaan. Renny on juuri oikea henkilö tuomaan Palmun hahmon tähän päivään kunnioittaen samalla sen kulttuurista perintöä. On hienoa, että saimme käsikirjoittajaksi mukaan Joel Elstelän, joka myös tuntee Komisario Palmun ja Mika Waltarin maailmat hyvin, Selin kertoo tiedotteessa.

Joel Elstelä on niin ikään omasta ja myös Mika Waltarin perikunnan puolesta alkavaan yhteistyöhön erittäin tyytyväinen. Hän kertoo, että heiltä on pyydetty Palmun oikeuksia elokuvaan jatkuvasti, mutta kertoo heidän odottaneen sopivaa tilaisuutta.

– Sopiva tilaisuus tuli nyt, kun kuulimme, että Renny ohjaisi ensimmäisen elokuvan.

Renny Harlin kertoo kasvaneensa Matti Kassilan Komisario Palmu -elokuvia katsoen ja ihaillen. Hän on haaveillut Palmun ohjaamisesta jo pitkään.

– Unelma Palmun hahmon paluusta valkokankaalle on ollut mielessäni jo aivan siitä lähtien, kun lähdin elokuvien tekoon, Harlin sanoo tiedotteessa.

– Komisario Palmun kohdalla kaikki alkaa tietenkin itse päähenkilön rosoisesta, kuivan huumorin värittämästä huippuälykkäästä persoonasta. Haluan tuoda hänet takaisin niin nuorelle sukupolvelle kuin vanhemmille rikosmysteerien ystävillekin.