Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aleksi Kaunisvesi Nummelasta UMK-finaaliin – voi olla bändinsä kanssa Suomen seuraava euroviisuedustaja

Uuden Musiikin Kilpailun seitsemän finalistin joukkoon on valittu rock-yhtye Blind Channel. Yksi yhtyeen jäsenistä on Nummelassa asuva Aleksi Kaunisvesi.

Finaalipaikkaa tavoitteli lähes 300 hakijaa. Kilpailun voittaja on Suomen seuraava euroviisuedustaja.

– Blind Channel on raskaampaa musaa pop-sävytteisesti soittava bändi, jolla on kova nälkä kansainvälistyä, kertoo Kaunisvesi.

Blind Channel perustettiin vuonna 2013 ja jo seuraavana vuonna se pääsi esiintymään maailman suurimmille raskaan musiikin festivaaleille Saksan Wacken Open Airiin, jonka jälkeen yhtye solmi ensimmäisen levytyssopimuksensa. Vuonna 2018 Blind Channel huomioitiin Emma-ehdokkuudella Vuoden rock -kategoriassa.

– Kun korona vei keikat ja festarit, oli hyvä aika osallistua UMK-kilpailuun. Telkkareita se ei kuitenkaan ihmisiltä vie, hymähtää Kaunisvesi.

Yhtyeen kilpailukappale Dark Side julkaistaan torstaina 21. tammikuuta Yle Areenassa, YouTubessa sekä Spotifyssa ja muissa musiikin suoratoistopalveluissa. Jokainen UMK-finalisti on saanut saa biisilleen oman julkaisupäivän.

– Dark Side on kappale, jossa juhlitaan keskisormet pystyssä. Kuvaamme kappaletta sanoilla ”bileet pimeydessä”. Kappale on raskasta rockia, mutta se sisältää myös rap- ja EDM-osuuksia.

Aleksi Kaunisvesi on yksi Suomen tunnetuimmista EDM eli elektronisen tanssimusiikin artisteista. EDM-uraa hän tekee taiteilijanimellä Alex Mattson.

– Aloitin rockilla. Soitin nuorempana koulubändeissä, joissa vedettiin rockia.

Muusikontaimille Vihti on Kaunisveden mukaan erinomaisen suotuisa kasvuympäristö.

– Kävin Kuoppanummen koulun, jossa järjestettiin bändikerhoja, Vikke ry:ssä oli rumputunnit, ja nuorisotaloilta sai keikkakokemusta. Bändikilpailuja järjestettiin usein.

Nummelasta Kaunisvesi matkusti Amsterdamiin opiskelemaan musiikin tuottamista. Nykyisin hän tuottaa Blind Channelin kappaleet yhdessä muiden bändin jäsenten kanssa, minkä lisäksi Kaunisvesi säveltää kappaleita muille artisteille. Hänen kynästään on syntynyt kappaleita muun muassa Robin Packalenille ja Reino Nordinille.

Aleksi Kaunisvesi on 23-vuotias, mutta on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut Suomen mittakaavassa paljon. Mies ei kuitenkaan tyydy kansalliseen menestykseen.

– Tavoitteenani on saavuttaa kansainvälistä menestystä.

UMK:n voitosta ja Suomen seuraavan euroviisuedustajan paikasta kisaa tänä vuonna Blind Channelin lisäksi Oskr, Teflon Brothers x Pandora, Danny, Laura, Aksel ja Ilta.

Voittaja valitaan 20. helmikuuta suorassa lähetyksessä, joka on katsottavissa Yle TV1:stä ja Yle Areenasta sekä kuunneltavissa Radio Suomesta ja Yle X3M:ltä.

Voittajabiisin määrittää yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet: katsojien äänten painoarvo on 75 prosenttia ja kansainvälisen raadin 25 prosenttia.

Korjattu 21.1.21 klo 10.20 kilpailukappaleen julkaisupäivä.