Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelan koulun sisäilmaongelmia selvitetään – Nummelaan tarvitaan paljon lisää tilaelementtejä?

Nummelan koulun opetuskäyttöön saattaa olla tulossa tilaelementtejä enemmänkin.

Lasten ja nuorten lautakunnassa käsitellään tänään tiistaina koulun tilakysymyksiä.

Esityksenä oli, että tilapalvelu hankkisi koulun piha-alueelle tarvittavat tilaelementit – ja mikäli sisäilmatilanne sitä edellyttää niin tilaelementtejä enemmänkin.

Keskusteltavana on ollut jopa 24 uuden opetustilan hankkiminen koululle tai vastaavien korvaavien tilojen hankinta.

Nummelan koulussa on ollut sisäilmaan liittyviä haasteita viime vuosien aikana.

Tutkimuksissa ei ole löydetty syytä oireilulle. Lautakunnalle annetun selvityksen mukaan mikrobeja ei ole löytynyt ja rakenteet ovat kuivia.

Nummelan koulun tiloihin on tehty korjauksia, mutta oppilaiden ja henkilöstön on jatkunut korjaustöistä huolimatta.

Myös Kuoppanummen koulun pihaan on suunnitelmissa elementtien hankinta.

Kuoppanummen koulun tilaongelma on suunniteltu ratkaistavaksi nyt niin, että puolitoista vuotta sitten hankittujen tilaelementtien päälle lisättäisiin toinen kerros, jossa olisi samoin neljä opetustilaa.

Tämä mahdollisuus otettiin rakennusteknisesti huomioon jo ensimmäisten tilaelementtien asentamisen yhteydessä.

Väliaikaisten tilojen hankinta Nummelan koululle ja Kuoppanummen koululle on tullut ajankohtaiseksi, jotta Nummelan alueella opetustilat riittäisivät lukuvuonna ja lukuvuonna 2022-2023 Etelä-Nummelan alueelle rakennettavan uuden koulutalon valmistumiseen saakka.

Nummelan koulun pihassa nyt olevat opetuskäytössä ja hallinnon käytössä olevat kuusi tilaelementtiä ovat lautakunnalle tehdyn esityksen perustelujen mukaan tulleet käyttöikänsä päähän.

Käyttäjien mukaan nykyiset tilaelementit ovat talvisin kylmiä ja vetoisia ja keväällä sekä alkusyksystä kuumia. Myös ilmanvaihdon kanssa on ollut ongelmia.

Nummelan koulun kuudesluokkalaisten opetus järjestetään toistaiseksi edelleen Nummelanharjun koulun tiloissa.

Nummelan koulun vanhinta osaa remontoitiin viimeksi vuonna 2014.

Pääurakan teki tällöin Vihdin Rakennusurakointi Oy. Pääurakkaan kuuluivat toisen kerroksen purku- ja rakennusurakka, ensimmäisen kerroksen maalausurakka, toisen kerroksen maalausurakka sekä julkisivu- ja ikkunaurakka.

Vihtiläinen Rakennusleevi Oy urakoi tällöin ensimmäisen ja toisen kerroksen lattioiden pinnoitteet, toisen kerroksen alakatot, liikuntasalin lattian pinnoituksen sekä kaluste- ja varustetyöt.

Ikkuna- ja ulkoseinäremontin tuloksena rakennuksen lämpötalous koheni reilusti.

Ulkoseiniin ei remontissa asennettu yhtään puurakenteita eikä villaa. Eritykseen käytettiin 100 milliä paksua uretaanilevyä ja ulkovaipaksi asennettiin metallia.

Rakennuksen sokkeli uudistettiin valamalla. Rakennus sai remontin yhteydessä nykyaikaisen salaojituksen ja sokkeliin asennettiin patolevyt.

Nummelan koulun vanhan osan peruskorjaus vuonna 2014 pilkottiin osiin. Viidestä urakoitsijasta neljä on vihtiläisiä, ja viideskin Lohjalta.

Tuolloisia korjaustöitä varten kunnanvaltuusto edellytti tarkkoja rakennetutkimuksia. Rakenteista ei tällöin löytynyt kosteusongelmia.