Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikki Karviaisen alueen hoivakotien asukkaat on pian rokotettu – koronatartuntoja on Vihdissä ollut tähän mennessä 153

Vihdin ja Karkkilan alueella on todettu viimeisen kahden viikon aikana yhdeksän uutta koronatartuntaa

Ilmaantumisluku Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella oli maanantaisen tiedotteen mukaan 24 tapausta 100 000 asukasta kohti kahdessa viikossa.

Tartunnan lähde on tiedossa nyt 80 prosentissa tapauksista.

Suurin osa tartunnoista Karviaisen alueella tulee tiedotteen mukaan tällä hetkellä samassa taloudessa asuvien kesken, muun lähipiirin kesken ja yksityistilaisuuksissa.

Koko pandemian aikana Vihdissä on todettu tähän mennessä 153 tartuntaa ja Karkkilassa 30 tartuntaa.

Tiedotteessa muistutetaan, että näytteenottomäärät ovat huolestuttavan vähäisiä Karviaisen alueella: testiin on tärkeää hakeutua hyvin herkästi.

Karviainen suosittelee edelleen tiukkoja rajoituksia koronan leviämisen estämiseksi.

Koska tartuntatautitilanne vaihtelee kunnissa suuresti, kunnat tekevät itse lopulliset päätökset rajoitustoimien suhteen.

THL päivitti maskisuositusta tammikuun alkupuolella; maskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille.

Koronarokotukset alkoivat Karviaisen alueella viime viikon tiistaina.

Rokotukset etenevät hoivakotien asukkaiden osalta siten, että kuluvan viikon loppuun mennessä Karviaisen ikäihmisten hoivakotien asukkaat ovat saaneet ensimmäisen annoksen koronarokotetta.

Karviainen etenee THL:n suosittelemassa järjestyksessä rokotteiden saatavuus huomioiden yhteistyössä lähikuntien kanssa.

Suomalaisten rokotusjärjestyksestä päätöksen on tehnyt asetuksella valtioneuvosto.

Ensimmäisessä vaiheessa rokotetaan COVID-19 -tautiin sairastuneiden tai perustellusti sairastuneeksi epäiltyjen henkilöiden tutkimiseen, välittömään hoitoon tai huolenpitoon liittyvä tai muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä sosiaalihuollon iäkkäille henkilöille tarkoitetun asumispalvelun ja laitoshoidon henkilöstö ja asukkaat.

Toisessa vaiheessa rokotetaan 70 vuotta täyttäneet ja vanhemmat henkilöt.

Kolmannessa vaiheessa rokotuksen saavat henkilöt, joilla on vakavalle COVID-19 -taudille altistavia sairauksia.

Näiden ryhmien jälkeen rokotetaan muut.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt tartuntatautilain nojalla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään kymmenen henkilöä, edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa .

Karviaisen pandemiaryhmä suosittelee, että yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Suositus on voimassa tammikuun loppuun saakka.

Yksityinen kokoontuminen tarkoittaa Karviaisen suosituksessa myös perhetapahtumia.

Poikkeuksena tähän suositukseen ovat pienimuotoiset enintään kymmenen henkilön muistotilaisuudet, joita voidaan järjestää.

Karviaisen tiedotteessa toivotaan edelleenkin välttämään kotivierailuja ja vierailemista hoivakodeissa.

Omaiset ja läheiset eivät voi vierailla terveyskeskuksen vuodeosastolla eikä potilaita voi tavata ulkonakaan.

Vierailut saattohoitopotilaan luona ovat edelleen mahdollisia osaston ohjeistusten mukaisesti. Vierailuista täytyy sopia henkilökunnan kanssa etukäteen.

Vierailukielto ei koske Karviaisen alueen hoiva- ja asumispalveluyksiköitä, joissa vierailut tapahtuvat edelleen hoivakotien voimassa olevien rajoitusten mukaisesti.