Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saarikätkö oli nuorten lainaajien suosikki – myös Tatu ja Patu -sarja menestyi vuoden 2020 lainatuimpien lastenkirjojen listalla

Vihdin pääkirjaston viime vuoden lainatuin kirja lasten ja nuorten osastolla oli Hanna Kökön kirjoittama Saarikätkö. Kirja on neljäs osa nuortenkirjasarjassa, joka kertoo geokätköilystä. Saarikätkö-kirjaa lainattiin pääkirjastosta kaikkiaan 308 kertaa.

Toiselle sijalle ylsi 289 lainalla Johanna Tuomolan lastendekkari Kadonneiden rahojen arvoitus. Myös tämä kirja on osa sarjaa: se on toinen osa Kivalan etsiviin.

Kolmanneksi lainatuin lastenkirja pääkirjastossa oli Diana Wynne Jonesin Noidan veli, joka on avausosa Chrestomancin maailmat -sarjaan. Kirjaa lainattiin viime vuonna pääkirjastosta 280 kertaa.

Kymmentä suosituinta lastenkirjaa lainattiin kutakin yli 190 kirjaa. Kärkikolmikon jälkeen top 10 -listalle sijoittuvat Magnus Ljunggrenin Turnauspäivä, Stephan Pastisin Timi Möhläri – tekevälle sattuu, Johanna Hulkon Geoetsivät ja rahakäärön arvoitus, Martin Widmarkin Palokunnan arvoitus, Jaana Levolan Leevi ja Leonora, Dan Gutmanin Tyrmäävä terkkari sekä Martin Widmarkin Ruusun salaisuus.

Widmarkin kirjoja sijoittui siis kaksi top ten -listalla ja sadan suosituimman joukossa hänen kirjojaan on 14.

Kuten monena vuonna aiemminkin, viime vuoden suosikkikirjailijoita olivat myös Aino Havukainen ja Sami Toivonen. Vaikka heidän yhdessä tekemänsä Tatu ja Patu -sarjan kirjoista ei yksikään mahtunut viime vuonna pääkirjaston kymmenen lainatuimman joukkoon, oli sadasta suosituimmasta kuitenkin kaksikon kirjoja peräti 16.

Lainatuin Havukaisen ja Toivosen kirjoista viime vuonna oli Tatu ja Patu, syömään!, jota lainattiin pääkirjastosta 186 kertaa ja joka tällä lainamäärällä sijoittuu sijalle 12. Heti sen perässä sijalla 13 on Tatun ja Patun avaruusseikkailu, jota lainattiin 177 kertaa. Seitsemänneksitoista sijoittui Tatu ja Patu etsivinä: tapaus Puolittaja, kahdeksanneksitoista Tatu ja Patu, elämä ja teot.

Lue lisää viime vuoden lainatuimmista: "Vihtiläiset pitävät suomalaisista ja ruotsalaisista kirjailijoista" – Enni Mustonen oli pääkirjaston vuoden 2020 lainatuin kirjailija, Camilla Läckbergin Kultahäkki lainatuin kirja