Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies ajoi huumeiden vaikutuksen alaisena lähes nelinkertaista nopeutta Vihdissä – tuomio muunnettiin yhdyskuntapalveluksi

Vuonna 1994 syntynyt mies pakeni autolla poliisia 4.2.2020 Vihdissä Lankilanrinteen Pietiläntiellä lähes nelinkertaisella nopeudella.

Kapealla Pietiläntiellä on 30 kilometrin tuntinopeusrajoitus, useita suojateitä ja pysäköityjä autoja. Silti mies pakeni poliisia yli 110 kilometrin tuntinopeudella.

Lisäksi mies kääntyi vasemmalle Ojakkalantielle niin, että auto kulki pientareen kautta ja käytti koko risteysaluetta.

Pakoon oli syynsä. Miehellä oli auton ratissa veressä amfetamiinia, MDMA:ta ja MDA:ta.

Lisäksi hänellä oli hallussaan yhdeksän lääketablettia, joiden vaikuttava ainesosa on alpratsolaami. Ajokorttia ei ollut.

Rötökset eivät jääneet tähän. Hän oli yhdessä toisen miehen kanssa löytänyt 3.7.2018 pankkiautomaatista sinne unohtuneen pankkikortin.

He yrittivät nostaa kortilla rahaa, mutta se ei onnistunut PIN-virheen takia.

Tämän jälkeen he käyttivät korttia sen lähimaksuominaisuutta hyödyntäen Nummelassa, Helsingissä ja Vantaalla yhteensä 211,90 eurolla.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1994 syntyneen miehen kavalluksesta, lievästä maksuvälinepetoksesta, törkeästä liikenteen vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, ajo-oikeudetta ajosta ja huumausaineiden käyttörikoksesta kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen, joka muunnetaan 90 tunniksi yhdyskuntapalvelua.

Tuomio ei ole lainvoimainen.