Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työttömyys lisääntynyt edelliskuuhun ja edellisvuoteen verrattuna: Vihdissä joulukuussa 1542 työtöntä työnhakijaa

Joulukuun lopussa Vihdissä oli 1542 työtöntä työnhakijaa. Tämä tarkoittaa, että työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Vihdissä 10,6 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrä on lisääntynyt edelliskuusta noin sadalla ja edellisvuoden joulukuusta lähes 500 henkilöllä.

Uudenmaan ely-keskuksen kuntien alueella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli nyt joulukuun lopussa 13,4 prosenttia, mikä on lähes viisi prosenttiyksikköä enemmän kuin vuotta aiemmin.

Uudellamaalla oli joulukuun lopussa yhteensä noin 117 000 työtöntä työnhakijaa, joista ilman työsuhdetta olevia oli reilu 90 000 ja lomautettuja vajaa 27 000. Vuotta aiempaan verrattuna työttömien kokonaismäärä kasvoi yli 44 000 henkilöllä. Marraskuuhun verrattuna työttömien määrä lisääntyi yli 9000 henkilöllä.

Työttömien työnhakijoiden kokonaismäärä kasvoi joulukuussa kaikissa Uudenmaan kunnissa edellisvuoteen verrattuna. Suhteellisesti eniten määrä kasvoi Kauniaisissa.

Työttömyysaste oli joulukuun lopussa Uudellamaalla korkein Loviisassa, jossa työttömien osuus työvoimasta oli 16,8 prosenttia. Vantaalla osuus oli 15,3 prosenttia ja Lapinjärvellä 14,7 prosenttia.

Paras työllisyystilanne oli Siuntiossa, jossa työttömyysaste oli 9,1 prosenttia. Mäntsälässä ja Pornaisissa työttömien osuus työvoimasta oli 9,2 prosenttia.

Koronapandemian myötä työttömyys on noussut huomattavasti Uudellamaalla ja myös työttömyysjaksot ovat pidentyneet. Tämä näkyy mm. pitkäaikaistyöttömyyden kasvuna. Pitkäaikaistyöttömiä alueella oli 33 331, mikä on 10 956 enemmän kuin vuoden 2019 joulukuun lopussa.

Vihdissä pitkäaikaistyöttömiä oli joulukuun lopussa 479.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Uudenmaan TE-toimistoon joulukuussa 16 437, mikä on yli 4000 työpaikkaa vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Vihdissä työpaikkoja oli joulukuussa tarjolla 177, mikä on 44 enemmän kuin marraskuussa.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.