Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihtiin muutti 1 700, pois Vihdistä 1 700 – kunnan koko väkiluku hieman plussalla

Muista kunnista Vihtiin muutti viime vuonna 1 737 ihmistä – ja Vihdistä muihin kuntiin 1 756 ihmistä. Vihti jäi miinukselle 19 asukkaan verran kuntien välisessä nettomuutossa.

Tilannetta paikkasi nettomaahanmuutto, joka näytti plussaa 23 muuttajan verran. Kokonaisnettomuutto oli siis 4 asukasta voitollinen.

Kuntien välinen tulo- ja lähtömuutto on aina ollut vilkasta Vihdissä. Mitä kunnanjohtaja Erkki Eerola ajattelee viime vuoden muuttoliikkeestä?

– Suhtaudun siihen positiivisesti! On tärkeää huomioida väestökehityksen trendi: kuntien välinen nettomuutto parani viime vuonna Vihdissä verrattuna seitsemään vuoteen 2010-luvulla.

– Kesäkuukausina Vihdistä muutetaan paljon pois. Olisi lottovoitto saada korkeakouluopetuksen tarjoaja Vihtiin, Eerola tuumii.

Vihdin asukasluku oli viime vuoden lopussa 29 146 Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan. Kasvua oli 9 asukasta.

– Viime vuosien väestönkasvu on ollut hidasta. Kuntastrategian mukaiseen 1 prosentin kasvutavoitteeseen ei ole päästy. Vihti kuitenkin kiinnostaa; vuosi 2020 oli parhaimpia kunnan omassa tontinluovutuksessa. Nyt tarvitaan lisää asuntotuotantoa.

Vihdillä on paljon niitä vahvuuksia, jotka tutkitusti vetävät uusia asukkaita, kuten esimerkiksi asumisen turvallisuus, palvelut, asumisen hinta ja rakentamisen väljyys.

-– Joukkoliikenteen kehittämiseksi on jatkettava tekoja. Samoin on jatkettava systemaattista työtä raideyhteyksien kehittämiseksi, Eerola toteaa.

Työpaikkojakin tarvitaan lisää. Siinä avittaa kunnanhallituksen hyväksymä Vihdin uusi elinkeinostrategia, joka menee kunnanvaltuuston käsittelyyn 15.2.