Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulttuurikeskus lisää Vihdin kirkonkylän vetovoimaa – paikka tuhannelle harrastajalle ehkä jo syksyksi

Suunnitteilla oleva Vihdin kulttuurikeskus nostaa kirkonkylän ja koko Vihdin kulttuuribrändiä ja lisää kunnan vetovoimaa.

Kulttuurikeskus on tulossa entiseen Kirkkoniemen kouluun, kesäteatterin naapuriksi. Kirkonkylän vahvuuksia – kulttuuria ja historiaa – kehittää myös Vihdin museon tuleva siirtyminen keskelle kylää Kuntalaan.

Vihdin kulttuurikeskus on hankesuunnitelmavaiheessa. Kaavoitus- ja tekninen lautakunta hyväksyi hankesuunnitelman tiistaina ja esittää sitä kunnanhallituksen hyväksyttäväksi. Ensi maanantain kunnanhallitukseen se ei ehdi. Tämän kokoinen tilahanke ei mene kunnanvaltuuston käsittelyyn.

Entinen Kirkkoniemen koulu on ollut tyhjillään kesästä 2019, kun kirkonkylään valmistui uusi koulukeskus Vihko.

– Rakennus on syytä saada hyvään ja tuottavaan käyttöön. Kulttuurikeskuksen myötä kunta voi luopua toimimattomista harrastustiloista ja saada säästöjä. Tuottoja kertyy kulttuurikeskuksen vuokratuloista, sanoo hanketta valmistellut Vihdin kunnan kulttuurituottaja Tommi Muhli.

Kulttuurikeskuksen pääkäyttäjiksi on suunniteltu Hiiden Opistoa ja Vihdin Kivikoruharrastajia, Tanssiopisto Vinhaa ja Vihdin Teatteria. Niiden yhteenlaskettu harrastajamäärä on jo nyt noin 940, ja uudet tilat mahdollistavat kasvua.

Tämä on osa kirkonkylän kehittämistä kulttuurikyläksi.

Tommi Muhli

Myös musiikkiopisto ja kuvataidekoulu ovat kiinnostuneita käyttämään kulttuurikeskuksen tiloja toiminnassaan.

Talon kellarikerroksessa toimii jo nyt Vihdin Ampumaseura.

Kulttuurikeskushankkeelle on tälle vuodelle varattu 100 000 euroa, ensi vuoden taloussuunnitelmassa 500 000 euroa. Riittääkö raha?

–  Ajatuksena on se, että tänä vuonna päivitetään luokkatilat harrastustoimintaan sopiviksi, vastaa Vihdin kunnan tekninen johtaja Matti Kokkinen.

–Suurimmat muutokset liittyvät kivenhiojien ja hopeaseppien tiloihin, alakerran tanssitilojen mattoon ja peiliin sekä yläkerran lavastepajan voimavirran järjestelyyn. Lisäksi lukitukseen ja tilojen valvontaan liittyy tehtävää.

Voisiko harrastustoiminta alkaa talossa jo tulevana syksynä?

– Vielä ei voi luvata, mutta se on tavoitteemme. Kun päätökset on tehty ja saaneet lainvoiman, käynnistyy tehtävien korjausten kilpailuttaminen. Toivotaan, että syksyllä korona on jo taakse jäänyttä elämää ja päästää normaaliin toimintaan.

Entä milloin kulttuurikeskuksen näyttämö, sali ja tekniikka olisivat valmiina esimerkiksi ensimmäiseen konserttiin?

– Auditorion remontti on suurempi. Se on suunniteltu tehtäväksi vuonna 2022. Toivotaan, tuolloin kirkonkylän yhteisen joulujuhlan voisi viettää Kirkkoniemen uudessa salissa.