Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelan Kuoppanummen koulukeskus – Ahdasta on, parakkiin toinen kerros

Oppilaita 778. Rehtori ei halua lisätä määrää.

Kuoppanummen koulukeskuksessa on ahdasta, ja siksi koulupihan tilaelementtirakennukseen on suunnitteilla toinen kerros ensi syksyksi.

– Kun koulu aloitti vuonna 2004, oppilaita oli noin 350. Nyt oppilasmäärä on 778, sanoo Vihdin suurimman koulun rehtori Markku Tolvanen.

Hän ei haluaisi enää kasvattaa Kuoppiksen oppilasmäärää. Koko Nummelan tilannetta helpottaisi uusi Etelä-Nummelan koulukeskus, mutta sen toteuttamisesta ei ole vielä lopullisesti päätetty. Kunnanvaltuuston pitäisi päättää tästä jättihankkeesta maaliskuun kokouksessaan, muutama viikko ennen kuntavaaleja.

Nummelassa lapsia riittää: Kuoppanummen koulukeskuksen 1., 2. ja 4. luokilla on kullakin neljä rinnakkaisluokkaa.

– Myös ensi syksynä on tulossa neljä luokallista ekaluokkalaisia. Kun yläkoululaisia lähtee pois kolme luokallista, niin oppilasmäärä kasvaa 10–20 oppilaalla vuodessa, selvittää Tolvanen.

– Jollei kakkoskerrosta saada, on mietittävä voiko opetusta siirtää muualle.

Parakki ei ole oikea sana kuvaamaan Kuoppiksen tilaelementtiä, joka pystytettiin syksyksi 2019. Rakennuksessa toimii neljä luokkaa, ja rehtorin mukaan tiloihin ollaan erittäin tyytyväisiä. Kakkoskerrokseenkin tulisi neljä luokkaa, ja vuosivuokra olisi noin 90 000 euroa.

Kaavoitus- ja tekninen lautakunta päätti tiistaina kakkoskerroksen hankinnasta tilaelementtiin – sillä ehdolla, että lasten ja nuorten lautakunta päättää sen olevan tarpeen. Lasten ja nuorten lautakunta jätti viime kokouksessaan asian pöydälle.