Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yritysyhteistyöstä lisänäkyvyyttä – Nuuksio Lakeland-hankkeessa on mukana 7 yritystä

Matkailuala muutoksessa: Kotimaanmatkailu lisääntyi korona-aikana. Tulevaisuudessa vastuullisuus kova valtti ulkomaanmatkailussa

Nuuksion Taika on yrittäjä Satu de Weerdin matkailualan yritys, joka tekee tiivistä yhteistyötä muiden vihtiläisyrittäjien kanssa. Yhteistyössä on voimaa, kun tuotteita tarjotaan ristiin verkkokaupoissa ja kukin mainostaa omilla kanavilla myös toisen yrityksen palveluita.

Nuuksion kansallispuiston vieressä Vihdin puolella sijaitseva Nuuksion Taika tarjoaa mahdollisuuksia viettää esimerkiksi virkistyspäiviä, juhlia tai häitä. Aiemmin osa yrityksen palveluita käyttävistä matkailijoista oli ulkomaanmatkailijoita. Koronapandemia on tyrehdyttänyt ulkomaanmatkailun kokonaan. Nuuksion Taika on nyt keskittynyt kotimaanmatkailun ja verkkokaupan kehittämiseen:

– Johku -verkkokaupassa meillä yrittäjillä on mahdollisuus ristiin myyntiin. Mitä useampi kauppapaikka sitä parempi mahdollisuus saada myyntiä. Meillä kaikki palvelut ja hinnat ovat näkyvillä verkkokaupassa. Tämä on uutta. Yleensä tilaisuuksista pyydetään tarjous.

– Olemme mukana Nuuksio Lakeland-hankkeessa, jossa mukana on 7 yritystä. Suosimme suomalaisia lähialueen lähi- ja luomutuotteita sekä paikallisia oppaita, ohjelmatekijöitä ja catering-yrityksiä. Teemme yhteistyötä myös vihtiläisen kehitysvammaisten työpaja Kisällin kanssa.

Nuuksion Taika järjesti viikonloppuna hääkuvaukset, joissa teemana on Kalevala. Mukana oli kaikkiaan 13 yritystä, jotka muutamaa lukuunottamatta ovat vihtiläisiä.

– Olemme luoneet palvelukonseptin, joka sisältää aivan kaiken tarjoilusta ohjelmaan. Hääjuhlan voi ostaa ja käytämme yhteistyöverkostoa juhlan järjestelyissä, Satu de Weerd kertoo.

Osa vastuuta on käyttää paikallisia yrittäjiä aina kun se on mahdollista.

Yrittäjä katsoo jo yli koronan tulevaisuuteen. Weerd näkee Vihdin olevan kovaa valuuttaa ulkomaanmatkailussa väljyyden ja puhtauden ansiosta:

– Vastuullisuus ympäristöasioissa merkitsee tulevaisuudessa yhä enemmän. Yrityksessämme vastuullisuus ohjaa valintojamme sekä toimintaamme ja ohjaamme siihen myös asiakkaitamme. Me kierrätämme, käytämme uusiutuvaa energiaa ja säästämme energiaa.

Yksi hääkuvauksissa mukana ollut yhteistyökumppani on ojakkalalainen pitopalveluyritys Primero, jonka Nina Pentikäinen perusti vuonna 2013. Teemakuvauksiin Pentikäinen valmisti hääkakun, joka mukaili Kalevalaista -teemaa rustiikkisella ja luonnollisella ulkonäöllä. Primerolla on Ojakkalassa myös huvila ja sauna, joita, pienet ryhmät voivat varata käyttöönsä. Pentikäinen näkee yhteistyön muiden paikallisten yritysten kanssa tärkeäksi:

– Jokainen voi antaa oman panoksensa yhteiseen hankkeeseen. Asennoidun positiivisesti erilaiseen yhteistyöhön muiden yrittäjien kanssa. Kun on yksinyrittäjä niin toiset yrittäjät tuovat oman mukavan lisänsä .työyhteisön muodossa.

Nina Pentikäinen (52) työskenteli aikaisemmin Nokian palveluksessa noin 14 vuotta. Kun Nokian taru loppui, tuli idea omasta yrityksestä:

– Leipominen on aina ollut minulle rakas harrastus. Kouluttauduin kondiittoriksi yrityksen perustamisen yhteydessä.