Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirjasto on julkistanut lukuhaasteen vuodeksi 2021 – lukukokemuksia ja vinkkejä voi vuoden mittaan jakaa somessa tunnuksella #lukkilukuhaaste2021

Vihdin kunnankirjasto on yhdessä muiden Lukki-kirjastojen kanssa julkaissut lukuhaasteen vuodeksi 2021 ilahduttamaan tapahtumaköyhänä korona-aikana. Haaste sisältää 50 erilaista haastetta miten hakea itselleen kiinnostavaa lukemista tänä vuonna. Lukija saa itse päättää lukeeko kaikki ehdotetut kirjat vai suorittaako vain osan haasteista. Joissakin kohdissa voi lyödä ne klassiset kaksi kärpästä yhdellä iskulla eli osa kirjoista sopii useampaan haastekohtaan.

Kirjaston henkilökunnan laatimiin lukuhaasteisiin sisältyy mm. haaste lukea kirja jonka nimessä sanat ovat aakkosjärjestyksessä, lukea kirja pelkästään kauniin kannen perusteella, lukea kirja joka on ollut kiellettynä jossain maassa. Kirjan voi myös kuunnella, mikäli se on saatavissa äänikirjana.

Lukuhaasteen suorittamiseen on aikaa vuoden 2022 tammikuun loppuun. Se on suunniteltu aikuisille, mutta sopii myös nuorille. Tarkoituksena on avartaa lukutottumuksia ja antaa ideoita erilaisten kirjojen löytämiseen. Jotkut haasteet saattavat johtaa lukijan piristävästi tämän oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

Lukuhaaste-vihkoja jaetaan kaikissa kirjastoissa ja se on myös kirjaston kotisivulla lukki.finna.fi. Haastekohtaan voi merkitä kirjan, jonka luki ja säilyttää listan muistona. Omia lukukokemuksia ja vinkkejä voi vuoden mittaan jakaa somessa tunnuksella #lukkilukuhaaste2021.

Lukki-kirjastot tiedottavat, että henkilökunta auttaa mielellään kaikissa ongelmatilanteissa.