Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Evakkonäyttelyn sopimus raukeaa – "Näyttely on menetys Vihdin museolle"

Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta päätti 3.2. pidetyssä kokouksessa yksimielisesti, että Vihdin museossa sijaitsevan pysyvän evakkonäyttelyn näyttelysopimus puretaan. Sopimus on tehty Heinjoki-säätiön kanssa vuonna 1993. Näyttelyn esineet ovat Heinjoki-säätiön omaisuutta ja Vihdin museo on antanut tilat näyttelyn pitämiselle museon tiloissa Niuhalan vanhassa kansakoulussa. Heinjoki-säätiöön ja Vihdin Karjalaseuraan otetaan yhteyttä mahdollisimman pian sopimuksen purkamiseksi.

– Kutsumme Heinjoki-säätiön edustajan paikalle mahdollisimman pian keskustelemaan siitä mikä on malli, jolla näyttely puretaan, museonjohtaja Heidi Tammelin kertoo.

Vaihtoehtoja uudessa tilanteessa on kolme: koska koko rakennus on myyntilistalla, voi Heinjoki-säätiö ostaa koko rakennuksen itselleen. Säätiö voi pitää näyttelyn tiloissa, jolloin säätiö hankkii näyttelylle oman oppaan. Kolmantena vaihtoehtona säätiö etsii näyttelylle kokonaan uuden tilan.

– Näyttely on menetys Vihdin museolle. Evakot ovat tärkeä osa Vihdin historiaa. Kuntalan näyttelytila on kuitenkin niin pieni ettei meillä ole mitään mahdollisuuksia saada näyttelyä mahtumaan uuteen tilaan. Tämä osa historiaa huomioidaan museossa jatkossakin.