Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ojakkalassa Rantaladontiellä lahjoitettiin rahaa Visalle – Asukkaat maksavat ”latumaksuja” mielellään

Vihdin kylissä iloitaan hiihtoladuista ja luistelukentistä, joita kylän urheiluseurat ja aktiivit ylläpitävät. Koska Vihdin kunta on pannut katkolle omat avustuksensa – epäonnisesti juuri nyt, parhaana lumi- ja pakkastalvena aikoihin – niin asukkaat ovat ryhtyneet toimeen ja avanneet kukkaroitaan.

Esimerkiksi Ojakkalan Rantaladontien asukkaat lahjoittivat 240 euroa Ojakkalan Visalle ja haastoivat kaikki muutkin Ojakkalan kotikadut lahjoitustalkoisiin.

– Moottorikelkka tai lumiaura ei toimi pyhällä hengellä. Ei ole reilua, jos vapaaehtoiset maksavat omasta pussistaan esimerkiksi polttoaineita. Tästä syystä haluamme tukea kylän seuraa ansiokkaasta ja vilpittömästä työstä nuorten eteen ja vähän vanhempienkin, koska käytämme päivittäin mm. Yaran pellon hiihtolatua, kuten muutkin, kannustaa Kalevi Ohmeroluoma Rantaladontien asukkaiden puolesta Ojakkalan Facebook-ryhmässä.

Myös Otalammella ja Selissä kyläläiset maksavat halutessaan latumaksua, joka on vapaaehtoinen.

– Varsinkin latujen ylläpidosta aiheutuu seuralle kustannuksia kelkan huollon, polttoaineiden ja vakuutusten muodossa. Kunta on nyt linjannut, ettei näitä kustannuksia enää seuralle kateta, joten ne tulevat täysimääräisinä jäsenmaksujen ja vapaaehtoisten latumaksujen muodossa katettavaksi, toteaa Otalammen Metsänpoikien puheenjohtaja Olli Ikonen seuran ja Otalammen Facebook-sivuilla.