Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Osa perheistä saattaa olla kaiken ulkopuolella" – Korona sulki perhekerhot ja osan perhetuvasta Vihdissä

Koronavirustilanne on sulkenut perhekerhojen ja Toukkatuvan ovet Vihdin seurakunnassa. Mannerheimin lastensuojeluliiton Vihdin paikallisyhdistyksen suositut perhekahvilat ja kerhot ovat niin ikään toistaiseksi tauolla. Avoimen päiväkodin Annantien perhetuvan toiminnassa on myös rajoitteita. Vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi perhetupa on suljettu 28.2. asti. Varhaiskasvatuskerhot ja vauvatreffit ovat toiminnassa. Vauvatreffeihin voi osallistua ensimmäisen lapsen kanssa vuoden aikana.

Vihdin seurakunnan johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja Lotta Saine kertoo seurakunnan perhekerhojen olleen tauolla marras-joulukuusta lähtien. Pienten lasten päiväkerhot ja koululaisten iltapäiväkerhot toimivat Nummelassa ja Vihdin kirkonkylän Pappilassa normaalisti. Iltapäiväkerhoja on kaksi Nummelan seurakuntakeskuksessa, yksi Pappilassa ja yksi Ojakkalassa.

Päiväkerhoja on kaksi Nummelassa ja kaksi Pappilassa. Perhekerhoja on normaalioloissa neljä Nummelassa ja kaksi Pappilassa.

Lisäksi perhekerhoja pidetään Otalammella ja Ojakkalassa.

– Meillä on kova huoli niistä perheistä, joihin emme pysty pitämään aktiivisesti yhteyttä. Osa perheistä saattaa olla kaiken ulkopuolella. Kaksi perhetyönohjaajaa on ollut yhteydessä sellaisiin perheisiin, jotka tarvitsevat erityistä tukea. Olemme myös lähettäneet perheille kerhopostia ja järjestäneet Facebookissa kyselyn minkälaista toimintaa perheet toivovat korona-aikana. Facebookista löytyy nauhoitettuna muun muassa askartelutuokioita. Live-tapahtumia ei ole vielä ollut Facebookissa. Mietimme olisiko se toivottua vai onko ilmassa some-väsymystä.

– Ikävöimme kaikkia niitä perheitä, joihin olemme tutustuneet. Toivomme, että ihmiset löytävät meidät taas heti, kun kerhot on mahdollista aloittaa. Ensin aloitamme ulkoilukerhoina, kun valtakunnallinen koronavirustilanne on parempi ja sää sallii ulkoilun. Viime vuonna pidimme kerhoja ennen tiukentuneita koronarajoituksia ulkona ja tämä konsepti toimi hyvin.

Ikävöimme perheitä, joihin olemme tutustuneet.

Ikävöimme perheitä, joihin olemme tutustuneet.