Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lautakunta äänesti: Lomamökille ei poikkeamislupaa Vihtijärvellä

Vihtijärvellä sijaitsevan vapaa-ajan asunnon kielteinen poikkeamislupa pysyi: hakijan oikaisuvaatimus ei mennyt läpi kaavoitus- ja teknisessä lautakunnassa. Lautakunta äänesti asiasta luvuin 4–3, yksi tyhjä.

Lomarakennus sijaitsee pienen lammen rannalla melko lähellä Rokokalliota. Rakennus on ollut välillä talousrakennuksena, ja nyt sille haettiin käyttötarkoituksen muutosta takaisin vapaa-ajan asunnoksi. Elinvoimajohtaja Petra Ståhl ei myöntänyt poikkeamislupaa muun muassa sillä perusteella, että käyttötarkoituksen muutos vaatisi ranta-asemakaavan laatimisen.

Lautakunnassa Pasi Saario (kesk.) ehdotti Samppa Granlundin (ps.) kannattamana, että elinvoimajohtajan päätöksestä tehty oikaisuvaatimus hyväksytään. Äänestyksessä samalla kannalla oli myös Jaana Mäntyvaara (kok.).

Esittelijän ehdotus oli, että oikaisuvaatimus hylätään. Tätä kannattivat puheenjohtaja Mike von Wehrt (kok.), Pentti Pulkkinen (sd), Liisa Ikonen (vihr.), Paavo Säiläkivi (kok.) ja Päivi Ruostesaari-Solja (sd.). Tyhjää äänesti Tiina Kontio (kesk.).

– Missä on joustavuus? Tässä ei oltu edes rakentamassa mitään uutta, toteaa Pasi Saario.