Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin seurakunnassa suunnataan vahvasti tulevaisuuteen – Kyselytulokset julki: Vihtiläinen haluaa kuulua osaksi yhteisöä

Vihdin seurakunta kutsuu vihtiläiset mukaan yhdessä hahmottelemaan, miltä seurakunta näyttää tulevaisuudessa.

Mitä toivotaan ja odotetaan seurakunnalta, ja miten seurakunta voi parhaiten täyttää nämä odotukset?

Miten seurakunta voisi parhaiten tukea ihmisiä heidän vaikeuksissaan; antaisi lohtua ja turvaa? Miten tarjota paikka myös ilon jakamiselle ja elämän kaikille asioille? Miten seurakunta elää ja toimii – tai miltä seurakunta näyttää tulevaisuudessa?

Seurakuntalaiset ovat jo nyt antaneet arvokasta tietoa eri kyselyiden kautta. Vastauksissa on noussut esille kaipuu yhteisöllisyyteen. Seurakuntalaiset ovat kertoneet haluavansa kokea kuuluvansa johonkin, jossa jokaisella on merkitystä.

Vihti levittäytyy kuitenkin maantieteellisesti niin laajalle, että seurakuntaa on ajateltu jaoteltavan pienemmiksi yhteisöiksi.

Kirkkoneuvoston asettamassa Huomiseen!-hankkeessa on parin vuoden ajan paneuduttu seurakunnan tulevaisuutta koskeviin kysymyksiin. Hankkeen kyselyjen perusteella on aloitettu useita kokeiluja, korona-ajan tuomien kaventuneiden mahdollisuuksien rajoissa.

Yksi hankkeen kokeiluista on Vihdin kirkon pilotti.

Pilottitiimissä on mukana vapaaehtoisesti ilmoittautuneita seurakunnan työntekijöitä: diakoni, kanttori, kirkon palveluskuntaa, lastenohjaaja, nuorisotyönohjaaja, pappeja. Tiimissä on mukana myös vapaaehtoisia, jotka haluavat olla seurakuntaelämää kehittämässä.

Kirkonkylän tiimin työntekijät ja vapaaehtoiset haluavat myös tehdä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, vihtiläisten parhaaksi.

Tiimi kertoo, että toimintaa on tarkoitus kehittää kirkonkylän lisäksi Pohjois-Vihdin kylissä, Vihdin kirkko keskipisteenä. Myös muilla alueilla mietitään, millainen elämä ja toiminta palvelisi parhaiten alueiden ihmisiä.

Toiveena on luoda kirkosta paikka, jossa kaikenlaiset ihmiset voisivat kokoontua ja löytää sen omaksi ”olohuoneekseen”.

Nyt, kun mitään kokoontumisia ei voida järjestää, on käynnistetty jokapäiväinen kirkkopäivystys. Kirkon aukiolosta huolehtivat kokonaan vapaaehtoiset seurakuntalaiset; päivystysringissä on jo noin 20 ihmistä.

Kirkon aukioloajat ovat toistaiseksi maanantaista torstaihin klo 9-12 ja klo 15-18, perjantaisin ja lauantaisin klo 15-18 ja sunnuntaisin klo 11-13.

Kirkkoon voi tulla hiljentymään, siellä on aina vapaaehtoinen päivystäjä paikalla, ja sinne voi jättää myös esirukouspyynnön.

Ajatuksena on lisäksi jalkautua kaikkialle sinne, missä lähimmäistä tarvitaan. Tätä ei voi tehdä vain työntekijävoimin: pilottitiimi sanookin tarvitsevansa kaikkia, jotka tuntevat tähän kutsumusta.

– Haluaisitko sinä olla yksinäiselle ystävä, lapselle varamummu tai -pappa, nuorelle turvallinen aikuiskaveri tai vanhukselle kävelykaveri? kirkonkylän tiimin työntekijät ja vapaaehtoiset kysyvät.

– Haluaisitko tarjota omaa erityisosaamistasi yhteisön iloksi ja hyödyksi esimerkiksi musiikin, tanssin, taiteen, tekniikan tai käsitöiden kautta?

Keskiviikkona 17.2. klo 18.30 alkaen järjestetään etänä Teams-verkkopalvelun kautta tapaaminen, jossa keskustellaan siitä, millainen unelmien seurakuntayhteisö olisi Vihdin kirkon ympärillä. Tapaamisen alussa kuullaan aiemmin toteutettujen Huomiseen!-hankkeen kyselyjen tuloksista kirkonkylän ja lähialueen osalta.

Keskiviikon Teams-tapaamiseen voi ilmoittautua sähköpostitse anna.honkanen@evl.fi, jolloin saa kokouskutsun ja liittymisohjeet. Halutessaan voi ajatuksia lähettää myös sähköpostilla kaisa-leena.hannikainen@evl.fi.