Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Entisen Nummelan Nesteen tontille liiketoimintapaikka – purkutyöt alkavat pian

Purkaminen ja ennallistaminen: Työt aloitettava maaliskuussa

Nummelan Nesteen rakenteiden purkaminen Vihdintien varresta aloitetaan maaliskuussa. Ympäristölautakunnan päätöksen mukaan kohteen purkaminen ja ennallistaminen tulee aloittaa viimeistään 30.3.2021. Jakeluaseman maanalaiset laitteistot tulee olla purettuna viimeistään 31.6.2021.

Tontin omistaa toistaiseksi BC Real Estate Oy ja Neste on kiinteistöllä vuokralla. BC Real Estate Oy on tehnyt uuden sopimuksen maanomistuksesta. Aikaisempi esisopimus suuren rakennusyhtiön kanssa purkautui viime kesänä. Kyseinen rakennusyhtiö rakentaa asuntoja ja toimitiloja sekä kokonaisia alueita. Nyt tontille on suunnitteilla liikepaikka.

– Purimme sopimuksen hyvässä yhteisymmärryksessä, koska meihin otti yhteyttä eräs käyttäjäostaja. Kyseinen taho tarvitsee tonttia liikepaikaksi liiketoimintaansa. Kauppa on tarkoitus tehdä maaliskuun aikana. Meillä ei tässä vaiheessa myyjänä ole valitettavasti mahdollisuutta kertoa ostajan nimeä tai kohteen tulevaa käyttötarkoitusta, kertoo BC Real Estate Oy:n edustaja Heikki Kallio Saxum Nobilis Asset Management Oy:stä.

Neste Markkinointi Oy on marraskuussa 2020 ollut yhteydessä Vihdin kunnan ympäristövalvontaan purkuaikataulun muuttamisesta ja jättänyt asiasta kirjallisen pyynnön 7.1.2021. Alunperin rakenteiden purkaminen oli tarkoitus aloittaa tammikuussa 2021. Kiinteistön nykyinen omistaja BC Real Estate on tehnyt Vihdin kunnan kanssa asemakaavoituksen käynnistämissopimuksen. Kiinteistön omistajan suunnitelmat alueen kehittämiseksi muuttuivat ja yhtiö haki kunnalta oikeutta siirtää sopimus kolmannelle osapuolelle.

Suostumus sopimuksen siirrolle on hyväksytty kunnanhallituksen kokouksessa 23.11.2020. Muuttuneiden suunnitelmien takia kohteen purkutöiden suunnittelu on viivästynyt ja kohteen purku esitetään siis aloitettavaksi maaliskuussa 2021. Riskinarvioinnin mukaan maaperän pilaantuminen ei aiheuta välitöntä vaaraa eikä otetuista pohjavesinäytteistä ole todettu analyysimenetelmän määritysrajan ylittäviä pitoisuuksia analysoituja yhdisteitä.

Polttonesteiden jakelutoiminta loppui Nummelassa Vihdintiellä 18.5.2018. Tämän jälkeen polttonesteiden jakelussa käytetyt säiliöt sekä imuputkistot on tyhjennettiin ja tehtiin kaasuvapaiksi sekä maanpäälliset jakelumittarit ja automaatit purettiin. Samalla päättyi polttonesteiden varastointi.

Myös K-Marketin toiminta ja autopesulapalvelut lopetettiin kiinteistöllä.

Nummelan Neste oli paljon muutakin kuin bensa-asema. Se oli vihtiläisten rento kohtaamispaikka, jossa vaihdettiin päivän kuulumiset ja päivitettiin tuoreimmat Vihtiin liittyvät uutiset.