Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Pippa Laukka: "Meistä rokottaminen ei jää kiinni!" – Karviaisen alueella koronarokotuksia annetaan sitä mukaa kun rokotteita on saatavilla

Perusturvakuntayhtymä Karviainen avasi viime viikolla verkkosivuillaan ajanvarauksen koronarokotuksiin 65–69-vuotiaille, joilla on koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus.

Johtava ylilääkäri Pippa Laukka kertoo, että varauksia tuli runsaasti, mutta aikoja oli alkuviikosta edelleen vapaana.

– Tähän mennessä Karviaisen alueella on rokotettu kymmeniä tai satoja viikossa, toivottavasti kohta voidaan näihin lukuihin laittaa nollia perään!

Laukka muistuttaa, että läntisen Uudenmaan alueella pyritään koronarokotuksissa etenemään keskenään synkronoidusti.

– Rokotamme sitä mukaa kun saamme rokotteita, Pippa Laukka tiivistää tilannetta.

Kuluvan ja ensi viikon aikana Karviaisessa rokotetaan pienillä määrillä kontrolloidusti ikäihmisiä Modernan rokotevalmisteella.

Tehosterokotukset jatkuvat suunnitellusti myös Biontec Pfizerin rokotevalmisteella jo aloitettujen rokotesarjojen täydentämiseksi.

Tällä ja ensi viikolla Karviaisen alueella rokotetaan pienillä määrillä Astra Zenecan rokotevalmisteella 1952-1956 syntyneitä, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus.

Muista rokotuspäivistä ei ole vielä tietoa, ne varmistuvat sitä mukaa kun Karviainen saa rokotteita.

Pippa Laukka kertoi maanantaina, että maaliskuun rokotetilanne ei ollut vielä tiedossa.

Rokotusaikoja annetaan sitä mukaa kun rokotteita saadaan. Karviainen saa Laukan mukaan rokotteita HUS-apteekista samaa tahtia kuin muut alueen kunnat.

– Meistä rokottaminen ei jää kiinni. Karviaisella olisi valmius rokottaa kaikki vihtiläiset ja karkkilalaiset kahden viikon aikana, kolmessa paikassa. Näin siis teoriassa.

– Kuntalaisrokotteita on kahdenlaisia, joista nyt saatua AstraZenecaa ei saa antaa yli 70-vuotiaille. Rokotusaikoja annetaan ikäryhmille sen mukaan, mitä rokotetta olemme saaneet, ja tämä voi olla hämmentävää, Pippa Laukka avaa.

Juttua muokattu 18.2.2021: muutettu rokotettavien iäksi 65-69-vuotiaat.