Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SSO hakee aktiivisesti paikkaa Salelle Nummelan ympäristöstä

Viime vuosi: Suur-Seudun Osuuskauppa saavutti koronasta huolimatta odotettuakin paremman tuloksen.

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO ylsi koronavuonna 2020 odotettuakin parempaan tulokseen.

Liiketulosta SSO-konserni tahkosi ennen kertaluonteisia eriä 9,4 miljoonaa euroa, mikä on 2,4 miljoonaa edellisvuotta enemmän.

– Positiivinen tuloskehitys on seurasta siitä, että olemme keskittyneet oikeisiin asioihin. Päivittäistavarakauppa on vetänyt hyvin, selvittää SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finér.

Tulokseen vaikutti myös rauta- ja maatalouskaupan myynnin ja lopetuksen ennakoitua parempi onnistuminen. SSO myi heinäkuussa rautakapan RTV-yhtymälle ja maatalouskaupan joulukuussa 2020 Hankkijalle. Lisäksi vuoden 2020 investoinnit 7,4 miljoonaa euroa olivat edellisvuotta maltillisemmat.

– Katsomme valoisasti tulevaisuuteen. Lohjalle Hiidensalmeen tulevan Salen tontista allekirjoitetaan kauppakirja syksyllä, Nummelan ympäristöön ja Saukkolaan on suunnitteilla Sale jo lähitulevaisuudessa. Niistä kerromme enemmän, kun nimet ovat paperissa, Finér sanoo.

Tapio Finér lisää, että SSO on jo pidemmän aikaa katsonut uusia kauppapaikkoja Vihdistä ja erityisesti Nummelan ympäristöstä. Väestömäärältään kasvava alue kiinnostaa.

Olemme keskittyneet oikeisiin asioihin.

Toimitusjohtaja Tapio Finér

– Meiltä on puuttunut alueelta nopeamman ostamisen kauppa, sellainen, jota Sale edustaa. Paikkaa kartoitetaan nyt aktiivisesti.

SSO:lla on nykyisin Vihdissä Nummelan Prisman lisäksi S-marketit kirkonkylässä ja Otalammella. Ravintolamaailmaan kuuluvat Prismassa sijaitsevat Hessburger, Presso ja Rosso. Prisman yhteydessä ovat myös parturikampaamo ja Emotion. Nummelassa sijaisevat lisäksi ABC-automaatti ja Carwash.

SSO:n liikevaihto oli viime vuonna 458 miljoonaa euroa, mikä on prosentin edellisvuotta enemmän. Market- ja tavaratalokaupassa liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 12 prosenttia ollen 276 miljoonaa euroa.

Liikennemyymälä- ja polttonestekauppa sekä matkailu- ja ravitsemuskauppa ottivat odotetusti koronapandemian aiheuttamien rajoitustoimien vuoksi siipeensä. Liikennemyymälä- ja polttonestekaupassa liikevaihto tippui edellisvuodesta 20 prosenttia jääden 59 miljoonaan euroon.

Matkailu- ja ravitsemuskauppa notkahti 23 prosenttia, liikevaihto oli 8 miljoonaa euroa.

Rauta- ja maatalouskaupan liikevaihto supistui toimialajärjestelyiden johdosta edellisvuodesta 19 prosenttia jääden 33 miljoonaan euroon. SSO:n autokauppa piristyi loppuvuodesta ja liikevaihto säilyi ennallaan 76 miljoonassa eurossa.

Finér kiittää SSO:n henkilöstöä, joka joustavasti siirtyi toimialalta toiselle, esimerkiksi ravintolasta päivittäistavarakauppaan. Se turvasi toimintaa ja vähensi lomautustarpeen minimiin.

Työntekijöitä SSO:lla oli viime vuonna noin 1 100. Viime vuoden lopussa SSO:lla oli 71 699 asiakasomistajaa, joille maksettiin bonuksia, maksutapaetuja tai ylijäämäpalautuksia yhteensä 12,9 miljoonaa euroa.

Viime vuoden aikana SSO:lle valittiin myös uusi edustajisto vuosiksi 2020–2024. Edustajistoon kuuluu 50 jäsentä, joista 25 on uusia.