Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puheenjohtaja Johanna Tuhkanen: MLL:n rooli on perheille merkittävä Vihdissä

Johanna Tuhkanen lähti yhdistykseen mukaan sen arvojen vuoksi – "Tämä on merkityksellinen paikka vaikuttaa".

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vihdin paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Johanna Tuhkasella (36) alkoi toinen puheenjohtajavuosi vuoden alussa. Puheenjohtajan pesti on kaksivuotinen. Hän lähti yhdistyksen toimintaan mukaan noin kuusi vuotta sitten, kun nuorempi tytär Nella (7) oli yksivuotias. Nyt Nella on Metsäpolun päiväkodissa esikoulussa. Isosisko Kira (10) käy koulua Vihkossa Vihdin kirkonkylässä. Perhe asuu Oinasjoella.

– Aloitin perhekahvilan vetäjänä Vihdin kirkonkylässä Taidetalo Siirilässä. Ajatukseni oli, että kahvilatoiminnan vetäjänä minun tulee varmasti lähdettyä paikalle. Muuten lähteminen saattoi jäädä. Tämän jälkeen olen hoitanut tiedottajan ja rahastonhoitajan tehtäviä. Näissä tehtävissä opin tuntemaan laajasti yhdistyksen toimintaa ja lähdin luottavaisin mielin puheenjohtajaksi.

Johanna Tuhkala perustelee yhdistystoimintaan lähtemistä yhdistyksen arvoilla, jotka houkuttivat toimintaan mukaan. Mannerheimin Lastensuojeluliiton keskeisiä arvoja ovat: Lapsen ja lapsuuden arvostus, yhteisvastuu, inhimillisyys ja yhdenvertaisuus.

– Vihdissä yhdistyksen rooli on suuri. Tämä on merkityksellinen paikka olla vaikuttamassa kunnan asioihin ja perheiden hyvinvointiin. Yhdistystoiminta tuo merkitystä myös omaan arkeen. Olen saanut tehdä asioita, jotka ovat monille perheille tärkeitä. Tämä on harrastus, jossa olen oppinut paljon uutta sekä saanut runsaasti koulutusta. Olen saanut yhteisön ympärilleni ja uusia ystävyyssuhteita aikuisiällä.

Koronarajoitteiden vuoksi toiminta on yhdistyksessä ollut tauolla kerhojen ja perhekahvilan osalta. Hiljaisempana aikana on ollut aikaa kehittää toimintaa ja innovoida:

– Olemme kehittämässä sähköisiä etämahdollisuuksia ja toivomme yhteistyötä yrittäjien kanssa. Ajatuksen on tarjota perheille erilaisia toimintoja, esimerkiksi etämuskareita.

Yhdistystoiminta tuo merkitystä omaan arkeen

Johanna Tuhkanen MLL:n Vihdin yhdistyksen puheenjohtaja

Johanna Tuhkanen toteaa, ettei koronarajoitteiden höllentäminen lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta näy yhdistyksessä:

– Suurimmassa osassa toimintaa aikuiset ovat mukana. Toimimme siis aikuisten koronaohjeiden mukaan.

Normaalioloissa perhekahviloita on yhdistyksessä neljä. Vapaaehtoiset pyörittävät kahviloita Nummelassa, Vihdin kirkonkylässä, Ojakkalassa ja Otalammella. Kerhotoimintaa yhdistys tarjoaa sen mukaan miten vapaaehtoisia vetäjiä löytyy. Tarjolla on ollut esimerkiksi sählyä.

– Kun kelit lämpenevät niin toivon, että pääsemme käynnistämään toimintaa ulkona.

Johanna on opiskellut Espoon Laureassa terveydenhoitajaksi. Hänellä on oma yritys: Kotiterveyspalvelu Henriikka, jonka hän perusti vuonna 2017. Hän tekee kotikäyntejä ikä-ihmisten luona sekä työskentelee työikäisten kanssa hyvinvointipalvelujen parissa.