Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

UMK-voitto Blind Chanelille: Bändissä mukana oleva nummelalainen Aleksi Kaunisvesi kiittelee Vihtiä muusikkouran tukemisesta

Uuden Musiikin Kilpailun lauantaina voittaneen rock-yhtyeen Blind Channelin yksi jäsenistä on Nummelassa asuva Aleksi Kaunisvesi.

UMK-Finaalissa valittiin Suomen seuraava euroviisuedustaja. Blind Channelin kappale Dark Side oli sekä ammattilaisraadin että yleisön ylvoimainen suosikki.

Aleksi Kaunisvesi on yksi Suomen tunnetuimmista EDM eli elektronisen tanssimusiikin artisteista. EDM-uraa hän tekee taiteilijanimellä Alex Mattson.

– Aloitin rockilla. Soitin nuorempana koulubändeissä, joissa vedettiin rockia, Kaunisvesi kertoi Etelä-Suomen Median haastattelussa tammikuussa.

Muusikontaimille Vihti on Kaunisveden mukaan erinomaisen suotuisa kasvuympäristö.

– Kävin Kuoppanummen koulun, jossa järjestettiin bändikerhoja, Vikke ry:ssä oli rumputunnit, ja nuorisotaloilta sai keikkakokemusta. Bändikilpailuja järjestettiin usein.

Nummelasta Kaunisvesi matkusti Amsterdamiin opiskelemaan musiikin tuottamista. Nykyisin hän tuottaa Blind Channelin kappaleet yhdessä muiden bändin jäsenten kanssa, minkä lisäksi Kaunisvesi säveltää kappaleita muille artisteille. Hänen kynästään on syntynyt kappaleita muun muassa Robin Packalenille ja Reino Nordinille.

Aleksi Kaunisvesi on 23-vuotias, mutta on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut Suomen mittakaavassa paljon. Mies ei kuitenkaan tyydy kansalliseen menestykseen.

– Tavoitteenani on saavuttaa kansainvälistä menestystä.

UMK-finaalipaikkaa tavoitteli lähes 300 hakijaa.

– Blind Channel on raskaampaa musaa pop-sävytteisesti soittava bändi, jolla on kova nälkä kansainvälistyä, kertoi Kaunisvesi finaalipaikan ratkettua.

Blind Channel perustettiin vuonna 2013 ja jo seuraavana vuonna se pääsi esiintymään maailman suurimmille raskaan musiikin festivaaleille Saksan Wacken Open Airiin, jonka jälkeen yhtye solmi ensimmäisen levytyssopimuksensa. Vuonna 2018 Blind Channel huomioitiin Emma-ehdokkuudella Vuoden rock -kategoriassa.

– Kun korona vei keikat ja festarit, oli hyvä aika osallistua UMK-kilpailuun. Telkkareita se ei kuitenkaan ihmisiltä vie, hymähtää Kaunisvesi.

Yhtyeen kilpailukappale Dark Side on julkaistu Areenassa, YouTubessa sekä Spotifyssa ja muissa musiikin suoratoistopalveluissa.

– Dark Side on kappale, jossa juhlitaan keskisormet pystyssä. Kuvaamme kappaletta sanoilla ”bileet pimeydessä”. Kappale on raskasta rockia, mutta se sisältää myös rap- ja EDM-osuuksia.

UMK:n voitosta ja Suomen seuraavan euroviisuedustajan paikasta kisasivat tänä vuonna Blind Channelin lisäksi Oskr, Teflon Brothers x Pandora, Danny, Laura, Aksel ja Ilta.