Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelassa kisasi aluemestaruuksista 180 hiihtäjää – "Näissä hiihdoissa juhlittiin myös 70-vuotiasta Vihdin hiihto -tapahtumaa"

Vihdin Viesti järjesti lauantaina 1-alueen piirimestaruuskilpailut Nummelanharjulla. Pitkään harkinnan alla olleille kisoille saatiin järjestämislupa ja kisoissa hiihti 180 osallistujaa eri sarjoissa.

Lohjalaista ja vihtiläistä menestystä toivat miesten kymmenen kilometrin yleisen sarjan kolmanneksi hiihtänyt Vesa Raussi ja naisten viiden kilometrin yleisen sarjan neljänneksi kiitänyt Heini Nikander.

Aikuisten sarjoissa ViViä edustivat myös useat muut urheilijat, kuten Saara Nikander (5.) ja Hannu Manninen (8.), Kalle Rytkönen (13) ja Markus Nikander (15).

Nuorten sarjoissa ViVillä oli myös mukava edustus. Ladulla sivakoivat Phoebe ja Angelina Kuusijärvi, Emilia Suvinen, Samu Ilomäki ja Matti Penttinen.

Lohjalainen kestävyysjuoksija Saara Nikander kertoi, että hiihto kulki lauantaina mukavasti Nummelan viiden kilometrin reitillä. Nikanderin aika oli 15.10,1.

Juoksija on puolittanut harjoittelunsa tällä hetkellä hiihtoon ja juoksuun.

– Kolmet kisat olen tänä vuonna käynyt. Pitänyt vähän tuntumaa yllä. Odotan kovasti jo tulevaa kesää ja juoksukautta, mutta hiihto säästää hyvin jalkoja ja on hyvä treenimuoto juoksun lisäksi, Nikander kertoi.

Yhdistetyn nummelalainen olympiamitalisti Hannu Manninen kertoi, ettei ole juurikaan kilpaillut kauden aikana, mutta oman seuran kisoihin kestävyysurheilua harrastava Manninen halusi osallistua.

Manninen kertoi hiihtävänsä paljon lastensa kanssa. Lisäksi entinen huippu-urheilija on mukana Vihdin Viestin nuorten valmennusryhmässä jakamassa oppejaan.

– Yritämme saada tänne Vihtiinkin vireyttä junioritoimintaan. Hyvä talvi on innostanut kaiken ikäisiä mukavasti laduille, Manninen kiittelee.

Miesten yleisen sarjan 10 kilometrin matkan voitti Vantaan Hiihtoseuran Waltteri Vinkanharju tuloksella 22.41,9. Naisten yleisen sarjan viisi kilometriä voitti Espoon Hiihtoseuran Nea Katajala aikaan 13.33,5.

Kilpailunjohtaja Petri Teittinen kertoi, että kisojen koronajärjestelyt sujuivat hyvin ja ihmiset noudattivat yhteisiä sääntöjä kiitettävästi.

 – Kisaajat hakivat itse numeronsa, toimitilat eivät olleet käytössä wc:tä lukuun ottamatta, pidimme kilpailun välissä selkeän tauon, jonka aikana sarjojen osallistujat vaihtuivat ja harjulla ei ollut liikaa väkeä missään vaiheessa. Porukka on myös pitänyt hienosti huolta turvaväleistä ja maskit ovat olleet käytössä. Jokainen on tehnyt osansa, että kisat saatiin sujumaan hienosti, Teittinen kiitteli.

Vihdin Viestin suunnitelmissa oli 1-alueen mestaruuskisojen lisäksi pitää Vihdin hiihdot, jotka olisivat olleet juhlahiihdot.

– Näissä hiihdoissa juhlittiin nyt myös 70-vuotiasta Vihdin hiihto -tapahtumaa, sillä varmuutta ei ole, että voisimme vielä perinteisen tapahtumamme järjestää tänä vuonna. Toivomme, että ne, jotka nyt näistä kisoista lukevat, näkevät, että meillä on hiihdossa vuosikymmenten perinteet Vihdissä ja niitä haluamme jatkaa vaikeista ajoista huolimatta, Teittinen muistutti.

Teittinen kiitteli myös muita lauantaisia ladulla liikkujia, jotka hiihtivät tunnollisesti peltoladulla , jotta harjun ladulla saatiin kisata turvallisesti ja Nummelassa saatiin kokea ainakin yksi lauantai myös kilpahiihdon hurmaa.