Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miksi Kirkkojärven ranta on auraamatta – kunnan tekninen johtajaa Matti Kokkinen vastaa

Kirkonkyläläiset ovat ihmetelleet, miksi Kirkkojärven ranta on jäänyt auraamatta tänä talvena. Kuntaan on oltu yhteydessä ja aurausta toivottu, mutta mitään ei ole toistaiseksi tapahtunut.

– Ranta-alue on tähän asti joka talvi aurattu niin, että kulkeminen tanssilavan kulmilta rantaviivaa pitkin venelaiturin ohi ja mutkan kautta Kappalaisenpolulle onnistuu niin kävellen, rollaattorilla kuin lastenvaunuilla. Rantareitin varressa on muuten kirkonkylän ainoat penkit talvisaikaan, huomauttaa kirkonkyläläinen Helena Stockinger.

–Ranta-alue on toiminut myös parkkipaikkana: autot on saatu esteettömästi ajettua rantaan asti, jos jäälle on päässyt hiihtämään.

Rannan roskiksetkin ovat lumen saartamia. Helena Stockinger keräsi hiljattain noin 50 kasvomaskia rannasta ja koulukeskus Vihkon piha-alueilta.

– Uusi konehalli on aivan rannan tuntumassa, ja silti rantaa ei pystytä auraamaani, kummastelee Stockinger. Hänelle tulee tunne, ettei Kirkkojärven rantaa eikä kirkonkyläläisiä arvosteta.

– Ranta-alue on kirkonkylän helmi, niin kesällä kuin talvella!

Saadaanko kirkonkylän rantaan aurattua reitti? Mitä sanoo Vihdin kunnan tekninen johtaja Matti Kokkinen?

–  Vaikka rantapolku ei kunnossapitoluokituksen mukaan aurattaviin kuulukaan, pyritään sekin auraamaan ja hoitamaan tilanne rannan alueella paremmaksi. Tällä hetkellä kuitenkin oma kalustomme hoitaa reittejä auki leikkipaikoille ja kuljettaa lunta pois, vastaa Kokkinen.

– Ensisijaisesti auraukset kohdistetaan kaavoitus- ja teknisen lautakunnan 22.11.2017 määrittämälle talvikunnossapidettävälle katu- ja raittiverkolle. Luokituksista on kartat kunnan internetsivuilla, kohdassa Kunnossapitoluokitukset - Vihti.